Kaynakçılık kursuna işsiz, göç nedeniyle meslek sahibi olmadığı için iş bulamayan gençleri İş-Kur Müdürü Cemal Yiğit, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Özkan, Erişgem Müdürü Mustafa Sunmaz&[#]8217;dan oluşan komisyon, mülakat sonucu 50 kursiyerin seçimini yaparak yaklaşık 4 ay sürecek kaynakçılık eğitimlerinin başladığı bildirildi.
ZERÇEV-ERİŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır açıklamasında, &[#]8220;Ülkemizde ve bölgemizde işsizlik artarak devam etmekte TÜİK tarafından açıklanan büyüme rakamları ve sanayideki artış sevindirici, Gönülden istiyor ve arzu ediyorum ki Kdz Ereğli&[#]8217;de kurulan organize sanayi bölgesi ve tersaneler bölgesi bu iyi gidişattan nasibini alır. Yetiştirmiş olduğumuz mesleksiz ve amaçsız gençlerimizi işe yerleştiririz. Gençlerimizle birlikte aileleri mutlu olur yarınlarına umutla bakarlar&[#]8221; dedi.
Mesleki eğitimin önemini vurgulayan Kır, &[#]8220;Yatırım ortamının AR-GE çalışmalarıyla iyileştirme ve sorun belirleme çalışmalarının acilen başlatılmasının zamanının gelip geçtiğini hatırlatırken üniversite ve sanayinin zaman kaybetmeden el ele vermelidir&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi