Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabükspor için yeni stat yapılacağını söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Cumhurbaşkanı vekili Mehmet Ali Şahin, Ovacık Kaymakamlığı´nın düzenlediği "Dünden bugüne Karabükspor ve Karabük´te spor" konulu resim sergisinin açılışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Şahin, Bank Asya Ligi´nde lider olan Kardemir Karabükspor´a yeni bir stat yapılacağını açıkladı. Karabükspor´un bu sene yakalamış olduğu başarı ile böyle bir hizmeti hak ettiğini belirten Şahin, "Mevcut stadın tribünlerini geliştirerek hazırlanmış olan makete uygun
hale getirmeyi planlıyorduk. Öncelikle sizin ´maraton tribünü´ dediğiniz açık tribünü kapatacağız. Devlet Planlama Teşkilatımız yatırım programına aldı. Maraton tribününü kapattıktan sonra sırayla kale arkalarını da kapatarak burayı mükemmel bir stat haline getirmeyi düşünüyoruz. Karabükspor bu sene gösterdiği performansı ve başarısı ile böyle bir stadı, böyle bir hizmeti hak etti" dedi.
Şahin, gazetecilerin Karabükspor´un Onursal Başkanı olduğu yönündeki soruya, "Onursal Başkan olduğumu siz basın mensuplarından duyuyorum. Kulüp Başkanımız Feridun Tankut bana böyle bir görev tebliğ ederse ondan sonra sorunuza cevap veririm" cevabını verdi.
Kulüp Başkanı Feridun Tankut´un onursal başkan olarak ilan etmesinden sonra TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Ben tabii ki Karabüklülerin hemşehrisiyim. Karabükspor´un başarıları son derece mutlu ediyor. İhtiyaç duyulacak spor tesislerinin yapımında şimdiye kadar yardımcı olmuştum bundan sonra da yardımcı olacağız" dedi.
Ovacık´ta devam eden ilave çalışmaları ile ilgili soruya da cevap veren Şahin, şunları söyledi: "Ora ile ilgili kulüp başkanımızın talepleri oldu. Yatak kapasitesini artırmak istiyor. Artırdığımızda iki tane saha daha yapmamız gerekebilecek, şu an iki tane var. Dörde çıktığında Karabükspor orada kamp yapabilir. Başka kulüplerde orada hazırlık kampları yapabilir. İnşallah da bunu gerçekleştireceğiz."
Editör: Pusula Gazetesi