Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Üniversite Camii, Kültür Merkezi ve Müştemilatı ile Kardemir A.Ş. tarafından yaptırılan iktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Temel Atma törenine katılmak üzere Karabük&8217;e gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili&8217;yi makamında ziyaret etti.
Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Üniversite Camii, Kültür Merkezi ve Müştemilatı ile Kardemir A.Ş. tarafından yaptırılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Temel Atma törenine katılmak üzere Karabük&8217;e gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ve beraberindeki heyet ile birlikte Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili&8217;yi makamında ziyaret etti.
Prof. Dr. Bardakoğlu Başkan Vergili&8217;ye Kur&8217;an-ı Kerim, Kur&8217;an-ı Kerim tefsiri, İslam&8217;a Giriş Yayınları, Anadolu İslam Kültür ve Medeniyetleri Yayını, Mevlidi Nebi&8217;nin Osmanlıca ve Türkçe Yazılmış kitabını, hediye etti. Bardakoğlu gerçekleştirdiği ziyarette Başkan Vergili&8217;yi İstanbul Haliç Kültür Merkezinde düzenlenecek olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine davet etti.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu konuşmasında ise Başkan Vergili&8217;nin Çelik Camii Projesinden haberdar olduğunu ve Çelik Camii yapımında Diyanet İşleri Başkanlığınca üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ifade ederek, &8220;Karabük İl Müftümüzün bizzat ilgilendiği yurt konusu da var. İnşallah onu da yapacağız. Ayrıca Çelik Cami Projenizin olduğunu öğrendim. Çelik Cami yapımı konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı olarak üzerimize düşen bir görev varsa memnuniyetle yapacağımızı bilmenizi istiyorum. İnsani hizmetlerinizi biliyoruz. O konuda da bilgi aldık. Ayrıca Haliç Kültür Merkezinde Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimiz başlayacak. Bu hafta da peygamber sevgisinin siyaseti olmaz. Dedik ki bütün siyasi partiler bu etkinliklere katılsın. O gün sahip olduğumuz bütün dünyavi işleri bir kenara bırakarak birlik ve beraberliği sağlayalım&8221; dedi.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise Bardakoğlu&8217;na yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken gerek Diyanet İşleri, gerek ise Karabük İl Müftülüğünce yapılacak olan çalışmalarda üzerlerine düşen görevi memnuniyetle yerine getireceklerini ifade ederek şunları söyledi:
&8220;Karabük Belediyesi olarak Kent Meydanı Projesini hayata geçirmek üzereyiz. Mevcut Anıtı&8217;da yapacağımız Kent Meydanına taşıyarak yerine de Karabük&8217;ü simgeleyen Çelik Camii&8217;yi yapmayı planlıyoruz. Ayrıca Karabük&8217;te ki mevcut camilerimize sıcak su sistemi projemizi hayata geçirdik ve şu ana kadar 58 camimizden sıcak su akıyor. Yaklaşık 30 camimiz kaldı. Bunları da yaptığımızda tamamını bitirmiş olacağız. Camilerimizin peyzaj çalışmalarını Karabük Belediyesi olarak kendimiz ele aldık. 1-2 sene içersinde de inşallah bu çalışmalarımızı da tamamlamış olacağız.&8221;
Editör: Pusula Gazetesi