Zonguldak´ta artan intihar girişimleri ürkütücü rakamlara ulaştı. Polis kayıtlarına göre sadece 2005-2009 yılları arasındaki intihar girişimi oranı bin 700 civarında. Yine 2005-2009 yılları arasında ölümle sonuçlanan intihar girişimlerinin sayısı ise 65 olarak belirtiliyor. 2010´un ilk üç ayı ile jandarma bölgesindeki intihar ve intihar girişimleri baz alındığında ise bu rakamın iki katına ulaştığı tahmin ediliyor.


Yaklaşık 600 bin nüfuslu Zonguldak´ta intihar girişimi günde 10´a kadar çıkabiliyor.


İntihar girişimlerine yönelik İsmet Metin´in Valiliği döneminde yapılan araştırmanın sonrasında düzenli takip yapılamadı. Polis ve Jandarma bölgelerindeki intihar ve intihar girişimleri ile ilgili verilerin tek merkezde toplanacağı ve nedenlerinin araştırılacağı bir birimin eksikliği dikkat çekiyor.


Zonguldak´ta yaşanan vakaların oranı mevsimlere göre artış gösterebiliyor. İlk bahar ve son bahar en çok vakanın görüldüğü dönemler. Gençler intihar girişimlerinde başı çekse de en çok başvurulan yöntem ise fazla oranda ilaç içmek. İntiharları tetikleyen nedenler arasında aile içinde geçimsizlik, borçlanma, işsizlik, tefecilik, sevgiliden ayrılma, gelin kaynana kavgaları, asosyal yaşam, alkol ve ruhsal sorunlar başı çekiyor.

Editör: Pusula Gazetesi