Yazar Savaş Ünlü, 13. Bartın Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlköğretim Okulu&[#]8217;nda düzenlenen söyleşide öğrencilere okumanın önemini anlattı. Okuyan insanın farkı olduğunu belirten Yazar Ünlü; &[#]8220;Kitap Fuarı nedeniyle burada bulunmaktayım. Burada olmam da katkısı olan Belediye Sayın Başkanı Cemal Akın&[#]8217;a teşekkür diyorum. Tüm belediye çalışanları Bartın halkına kitap konusunda bir şeyler sunabilmek için gece gündüz çalışıyor. Amacımız okuma sevdasını biraz olsun çoğaltabilmektir. Okuyan ve okumayan insan aynı değildir. Okuyan her zaman için daha bilgilidir ve bazı şeyleri daha iyi yorumlayarak, daha iyi düşünür. Örneğin evde konuşan anne ve babanızla okuldaki öğretmeniniz arasında mutlaka fark vardır. Okuyan insanın diğer canlılardan farkı mutlaka olacaktır. İnsan, kafasındaki bilgi kadar konuşabilir. Biz bu bilgiyi kitap okuyarak ve yazarak aldık ve bugünlere kadar geldik. O yüzden size kitap okumanız söyleniyor. Kitap okuduğunuz takdirde her anlamda en çok bilgiyi alabilirsiniz&[#]8221; dedi.



Savaş Ünlü kimdir?



Yazar Savaş ünlü Türkçe öğretmeni, Mizah ve çocuk öyküleri yazıyor. Şimdiye dek 70 kitabı yayınlandı. Ülke çapında yapılan yarışmalarda çeşitli ödüller aldı. Radyo için oyunlar, televizyona parodi ve skeçler yazdı. Televizyon dizileri için öyküler de yazıyor.


Öykü ve yazıları Gırgır, Fırt, Pişmiş Kelle, Varlık, Pes, Milliyet, Gazete Ege, Pervasız, Homur, Kardelen, Günden Güne, Kuzeysu, Çatı ve daha pek çok dergi ve gazetede yayınlandı. Çocuklar için yazdığı kitaplar; En Güzel Yarıyıl Tatili, Sevgi Gezegeni, Kuşumuz Özgür, Yün Çoraplar, Tatillerde Güzel Şeyler Yapılır, Güneş Bize Küstü, Armağanların En Güzeli, Beyaz Çoraplar, Atari Merakı, Tribünlerde Sevgi Çiçekleri. Mizah Kitapları; Patlayacak mı? Babamın Yaramazlıkları, Çeşitlemeler; Pazar Arabası ve buna benzer birçok kitabı bulunuyor. Yazar Ünlü&[#]8217;nün yazıları halen Leman Grup´un "Kaçak Yayın" adlı dergisinde yayınlanıyor. Yazar Savaş Ünlü aynı zamanda yazmış olduğu Babamın Yaramazlıkları isimli kitabı ile Bu Yayınevi Çocuk Edebiyatı Mizah Öyküleri Yarışması&[#]8217;nda Birincilik Ödülü kazandı.

Editör: Pusula Gazetesi