Turkuaz Sitesi&8217;nde oturan vatandaşlarla toplantı yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, toplantı sonrası kat mülkiyeti tapularını dağıttı. Site yakınındaki Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bulunan Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu&8217;nda düzenlenen toplantıda site sakinleri ile fikir alışverişinde bulunan Akın, sorunları dinledi ve site ile ilgili dile getirilen talepleri değerlendirdi.




Teşekkür ettiler




Site sakinleri toplantıya büyük ilgi gösterdi. Çatmaca mevkiindeki sitenin sakinlerine belediye çalışmaları hakkında bilgiler de veren Başkan Akın, geniş katılımla gerçekleşen toplantı sonrasında site sakinlerine kat mülkiyeti tapularını verdi. Kat mülkiyeti tapularını alan site sakinlerini Başkan Akın&8217;a teşekkür etti. Tapu dağıtımı nedeniyle düzenlenen toplantıda belediye daire müdürleri de hazır bulundu.




Kat mülkiyeti tapusu nedir?




İki tür tapu var: Kat irtifaklı ve kat mülkiyetli. Kat irtifaklı tapu, arsa tapusu olarak bilinir. Konutun ya da işyerinin metrekaresi değil, konut/işyeri başına düşen arsa miktarı yazılır. Daire; arsa, bağ, bahçe, tarla olarak görülür. Kat mülkiyetli tapuysa, iskân alındıktan sonra konutun ya da işyerinin özelliklerinin yazıldığı tapudur. Bu tapuda konut/işyeri, bağımsız bölüm olarak yazılır. İskân alınınca kat mülkiyeti tapusuna geçmek gerekir.

Editör: Pusula Gazetesi