Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hakkı Güney, Şenol Şanal ve Halil Posbıyık'ın adaylığı ve sosyal medyada kendisiyle ilgili 'İstifa etsin' söylemlerini değerlendirdi.

Şenol Şanal'ın dosyasını Parti Meclisinin tartışarak onayladığını belirten Güney, Şanal'a başarılar diledi ve her zaman arkasında olduklarını belirtti. İstifasını isteyenlere gönderme yapan Güney "Ben il başkanlığına seçimle geldim" dedi.

"YORUCU BİR TEMPODAN SONRA ADAYLARIMIZ AÇIKLANDI"

Güney, aday değerlendirmesini şöyle yaptı; "Dün yorucu bir tempodan sonra Zonguldak ve Ereğli adaylarımız açıklandı. Saat 11.00'de MYK başladı. Saat 15.30'a kadar MYK sürdü. 15.30'dan sonra Parti Meclisi'ne gidildi. Parti Meclisi'nde Ali Uzun ve Halil Posbıyık ismi geldi. Saat sabah 4'e doğru da Zonguldak'ın sırası geldi. Zonguldak'ın sırası geldiği zamanda burada Parti Meclisi Ali Uzun Bey'in dosyasını geri iade etti. Kabul etmedi. Bunun üzerine Halil Bey'in dosyası görüşüldü. Halil Bey'in belediye başkan adaylığı onaylandı. Akabinde de tekrar Parti Meclisi'ne Şenol Şanal'ın dosyası geldi. Şenol Şanal'ın dosyasını da Parti Meclisi tartışarak onayladı. Şenol Bey'de Zonguldak Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı."

"BİZİM KİŞİLERLE HİÇBİR İŞİMİZ YOK"

Güney, 'İstifa edecek misiniz?' yönündeki soruya şöyle yanıt verdi;

"Biz bir yola çıktık. Bende buraya seçimle geldim. Seçime girdim. Seçimi kazandım. CHP Zonguldak İl Başkanı oldum. Bende seçimle gelen bir arkadaşınızım. Kendi içimizde yaptığımız seçim dahi olsa buradan bu seçimi alıp da gelen insan Zonguldak CHP il başkanı olur. Biz de bunu kazandık. Geldik burada görevimizi yapıyoruz. Bizim kişilerle hiçbir işimiz yok. Bizim için önemli olan partimizin iyi sonuçlar alması. Partimizi iktidara getirmemiz. Biz bunun için çalışıyoruz bizim kimseye kırgınlığımız yok. Kızgınlığımız yok. Biz büyük bir aileyiz. Biz seçim startına girdik mi bütünleşmesini biliriz."

Editör: Pusula Gazetesi