CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Kumluca beldesine bağlı Zafer köyünde meydana gelen elektrik kesintilerinin bir fabrikanın kapanmasına neden olduğunu söyledi. Sorunu bir önerge ile Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyan Yalçınkaya, bu konuda önlem alınmasını istedi. Yalçınkaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız&8217;ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede bölgede çok sık yaşanan kesintilerin sebebini de sordu.


Çuval fabrikası kapandı


Yalçınkaya önergesinde &8220;Bartın İli Ulus İlçesi Zafer Köyü merkez mahallesinde sık, sık elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Elektrik kesintileri nedeniyle sanayici yavaş, yavaş bölgeyi terk etmeye başlamış, 80 kişinin çalışmakta olduğu çuval fabrikası bu gerekçeyle kapanmıştır&8221; dedi. Bakan Yıldız&8217;dan yazılı cevap isteyen Milletvekili Yalçınkaya, önergesinde &8220;Teşvikli iller kapsamında olması nedeniyle bölgemize gelerek faaliyette bulunan sanayi kuruluşları; bölgede sık, sık yaşanan elektrik kesintilerinin neden olduğu maliyet artışlarından ve sanayi makinelerinin büyük zarar gördüğünden şikayet etmektedirler&8221; ifadesini kullandı.


Önlem alınacak mı?


CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya &8220;Yaşanmakta olan bu durum, sanayi kuruluşlarının bölgeden ayrılarak işyerlerinin kapanmasına ve işsizliğin artmasına neden olmaktadır&8221; diye konuştu. Yalçınkaya, Enerji Bakanı Yıldız&8217;a &8220;Bu nedenle; 1-Bölgede sık, sık elektrik kesilmesinin nedenleri nelerdir? 2-Özellikle son 2 yıldır yaşanmakta olan bu sorunun çözümü için ne tür önlemler alınması düşünülmektedir?&8221; diye sordu.

Editör: Pusula Gazetesi