Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi tarafından yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçları Vatan Gazetesi´nde yayınlandı.
Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz sorusuna verilen yanıtlar son genel seçimlere göre farklı bir tablo ortaya koydu.
Karadeniz İllerinde yapılan anket çalışmasına göre Zonguldak´ta, Ak Parti 2, CHP 2 ve MHP 1 Milletvekili çıkarabiliyor.
Ak Parti Karadeniz Bölgesi genelinde bakıldığında ise rakip partilere fark atıyor.
Karadeniz Bölgesi Siyasi Tercihler Araştırması 19- 22 mart tarihlerinde 18 il, 52 ilçe merkezinde 107 mahallede, 8 bin 547 kişi ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi.
Araştırmaya göre Zonguldak´ta yapılan oy dağılımında CHP 33.1 ile Ak Parti´nin önünde çıkıyor. Ak Parti´nin oyu ise yüzde 32. 8 görünüyor. Yükselişte olan iki partiden MHP´nin oy yüzdesi 14.1, Demokrat Parti´nin ise 11.3. Diğer partilerin oy dağılımındaki oranı ise yüzde 7.9 olarak görülüyor.
Buna göre Milletvekili dağılımı ise CHP 2, Ak Parti 2 ve MHP 1 olarak yansıyor.
Karadeniz genelinde 8 ilde yapılan anketlerin sonucuna bakıldığında ise Ak Parti açık farkla önde görünüyor. Buna göre Ak Parti 34.1 ile en yakınındaki CHP´ye yüzde 8 oranında fark atıyor. CHP´nin oyu 26.3 görülüyor. MHP Zonguldak´taki yükselişini Karadeniz geneli baz alındığında daha da arttırmış durumda. MHP´nin oyu 21.6 seviyesinde. Zonguldak´ta yüzde 11.3 olan Demokrat Parti oyları Karadeniz genelinde 7.1´e düşüyor. Saadet Partisi yüzde 6.2, diğer partilerin oy dağılımındaki oranı ise 4.7.
Editör: Pusula Gazetesi