Zonguldak Kent Konseyi´nin katkılarıyla ETİ Çocuk Tiyatrosu Zonguldak´ta çocuklarla buluştu. Türkiye çapında 1 milyondan fazla çocuğa ulaşan ETİ Çocuk Tiyatrosu, Zonguldak´ta da 500´e yakın çocuğa, Genel Maden İşçileri Sendika Salonu´nda sergiledikleri bir birinden güzel oyunlarla unutulmaz anlar yaşattılar. 9. yılında Pinokyo oyunu ile perdelerini açan ETİ Çocuk Tiyatrosu, sahnelendiği şehirlerde büyük ilgi gördüğü gibi, Zonguldak´ta da çocukların beğenisini kazandı.
Batı Karadeniz Turnesi´ne çıktıklarını belirten Oyun Yapımcısı Tuncay Özkan, 9. yıldır tiyatro severlerin karşısına 5 farklı oyunla çıktıklarını söyledi. Tiyatronun insan hayatındaki önemine değinen Özkan; "Tiyatro insan hayatında çok önemli bir yer olmalı. ETİ Çocuk Tiyatrosu bu amaçla; çocuklarımızın hayal dünyalarını genişletmek, kültürel gelişimlerine katkı sağlamak için 2001 yılında hayata geçirdiğimiz önemli bir sosyal sorumluluk projemizdir. İlk günden bu yana oyunlarını, İstanbul´un yanı sıra Türkiye´nin dört bir yanındaki çocuklara ücretsiz olarak sergileyen ETİ Çocuk Tiyatrosu, pek çok çocuğumuzu hayatında ilk kez tiyatro ile tanıştırdı. Çocuklarımızın sanatla iç içe büyümelerini sağlayan ETİ Çocuk Tiyatrosu, eğlendirici olduğu kadar, içeriğindeki eğitici ve öğretici oyunlarıyla da çocuklarımızın kendilerini daha kolay ifade edebilmelerini ve algılarını güçlendirerek ufuklarını genişletmeyi hedefliyor. Biz sezonda 125 gün perde açıyoruz" dedi.
ETİ Çocuk Tiyatrosu 2010 sezonunda perdelerini Zeynep Uçucu, Mine Özgen, Mustafa Ergin, Gökhan Niğdeli ve Serkan Müzellim "Pinokyo" oyunu ile açtılar.
Oyun Yapımcısı Tuncay Özkan, bugüne kadar Türkiye çapında 2 bin oyun sergilediklerini ve 1 milyondan fazla çocuğa ücretsiz ulaşan ETİ Çocuk Tiyatrosu, "Pinokyo" oyunu ile bu sezon sonunda 1 milyonun üzerinde çocuğa ulaşmayı da hedeflediklerini vurguladı. Çocukların oldukça eğlendiği tiyatro sonunda, çocuklara ETİ ürünleri dağıtıldı.
Editör: Pusula Gazetesi