Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ile Akbank arasında kredi protokolü imzalandı.
Protokol törenine TSO Başkanı Pehlivan Baylan, Yönetim Kurulu Başkan vekili Osman Nuri Sürmen ve Uğur Bostancıoğlu, yönetim kurulu üyesi İlyas Çavuşoğlu, Esat Demirhan, Kenan Şentürk, Akbank Batı Karadeniz Bölge Müdürü Gülay İşisağlam ve Akbank Karabük Şubesi Müdürü Yüksel Uzaldı katıldı.
Protokol töreninde konuşma yapan TSO Başkanı Pehlivan Baylan, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin üretim kapasitelerini yenilemeye ve artırmaya yönelik yatırımlarında finansman desteği sağlamak, dış pazarda rekabet edebilmelerini sağlayacak fiyat avantajı oluşturmak, ihracatçı ve ihracat yapmayı planlayan firmalara destek olmak amacı ile Akbank ve Ticaret Odamız arasında Oda üyelerine Banka tarafından ihracat ve yatırım kredisi türlerinin kredi kullandırım için gerekli şartların varlığı halinde kullandırılması hususunda anlaşma sağlandığı belirtildi. TSO Başkanı Pehlivan Baylan, yapılan anlaşma ile üyelere uygun şart ve vadede kredi kullandırılacağını vurguladı.
Anlaşma ile TSO üyelerine Hammadde alım Kredisi, Taşıt filo kredisi, Taksitli ticari kredi, iş yeri yenileme kredisi ve bireysel kredi verilecek. Uygun şart ve taksitlerde verilecek kredilerin Türk Lirası olarak kullandırılmasında banka tarafından aylık cari faiz oranında yüzde 0.05 indirim yapılacak.
Editör: Pusula Gazetesi