8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Amasra ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı. İlçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı&8217;nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanlığı ile Atatürkçü Düşünce Derneği yöneticileri, Atatürk anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşının okunmasından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Yurdanur Topçu yaptı. Topçu, çağdaş toplumların en önemli özelliğinin demokrasi kültürü, insan hak ve özgürlükleri ve her alanda kadın erkek eşitliği olduğunu söyledi.




Mücadele devam ediyor




Topçu, günlük hayatın devamında da büyük sorumluluklar almasına karşın, tüm toplumlarda ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel anlamda erkeklerin egemen olması neticesinde kadınların toplumsal yaşamda hak ettikleri yeri alamadığını belirtti. Bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması yönünde 1857 yılında başlayan mücadelenin bugün de hak arama, eşitlik isteği halen devam ettiğini belirten Topçu, kadınların sorunlarının çözülmesi dileyerek 8 Mart&8217;ı kutladıklarını söyledi. Törene Amasralı kadınların yanı sıra Belediye Başkanı Emin Timur, Belediye Meclis Üyeleri ve CHP İlçe Başkanı Hasan Kurt da katıldı.




Caddede karanfil dağıttılar




Kadınlar Günü nedeniyle Amasra Belediye Başkanlında da kutlama yapıldı. Belediyede çalışan bayanların kadınlar gününü kutlayan İl Genel Meclis üyesi Orhan Çaça, Belediye Meclis Üyesi İslam Çil, Bora Işıkal, Ali Rıza Dönmez ve Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Güre daha sonra ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları ile esnafları ziyaret etti. Amasra Belediye Başkanı Emin Timur&8217;un rahatsızlığı sebebiyle katılamadığı ziyaretlerde çalışan kadınlara karanfil verilerek kadınlar günü kutlaması yapıldı.




Hatıra fotoğrafları çekildi




Çaça, Çil, Işıkal, Dönmez ve Güre&8217;den oluşan heyet, ziyaretler sırasında caddede karşılaştığı kadınlara karanfil vererek kadınlar gününü kutladı. Amasralı kadınlar kendilerini 8 Mart&8217;ta unutmayan CHP&8217;li İl Genel Meclisi Üyesine ve belediye yöneticilerine teşekkür etti. Amasralı kadınlar böyle bir günde hatırlanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, kutlamayı yapan heyetle günün anısına hatıra fotoğrafları da çektirdi.

Editör: Pusula Gazetesi