Zonguldak Valiliği ve Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Doç. Dr. Şebnem Hanioğlu Kargı Konferans Salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle müzik dinletisi ve söyleşi düzenlendi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen söyleşiye Uluslararası Kadınlar ve Yabancı Eşler Derneği Kurucu Üyesi Dr. Hughette Bouffard Eyüpoğlu, Zonguldak Valisi Erdal Ata&[#]8217;nın eşi Nazan Ata, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz ve eşi Şerefden Açıkgöz, Rektör Yardımcısı Vural Evren, İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, TEMA Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan, öğretim görevlileri ve davetliler katıldı.
Söyleşide, saygı duruşu, İstiklal Marşı&[#]8217;nın ardından konuşan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz yaptığı konuşmada, &[#]8220;Kadınlar her zaman ailemizin bireyi ve direğidir. Buradan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum&[#]8221; dedi.
Konuşmanın ardından katılımcılara müzik dinletisi sunumu yapıldıktan sonra 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle konuşmacı olarak davet edilen Uluslararası Kadınlar ve Yabancı Eşler Derneği Kurucu Üyesi Dr. Hughette Bouffard Eyüpoğlu yaptığı söyleşide, Kanada ve kendi hayatı hakkında bilgiler verdi. Dr. Hughette Bouffard Eyüpoğlu, Türk eşiyle nasıl tanıştığını ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.
Editör: Pusula Gazetesi