Çaycumalı İşadamı Zekai Kamitoğlu´nu kaçırıp 800 bin dolar isteyen üç kişi yakalandı. Bugün Çaycuma´da Adliye´ye çıkartılacaklar.

Ancak olay çok ilginç.

Kamitoğlu soyadlı biri üç zanlı ile 400 bin dolara anlaşıp Zekai Kamitoğlu&[#]8217;nu kaçırdı. Zanlılar Kamitoğlu&[#]8217;na &[#]8220;800 bin dolar ver bizi kiralayanı öldürelim&[#]8221; dediler. Kamitoğlu parayı bulmak için Ankara&[#]8217;ya gitti ve polise sığındı. Sanıklar bugün Çaycuma&[#]8217;da Adliye&[#]8217;ye çıkacaklar.

Çaycumalı işadamı Zekai Kamitoğlu´nun başından filmleri aratmayan bir kaçırma olayı geçti. Kendisini öldürmek için 400 bin dolara anlaştıklarını söyleyen üç tetikçi, hayatını bağışlamak ve kendilerini kiralayanı öldürmek için Kamitoğlu´ndan iki katı para istedi. Canını kurtarmak için teklifi kabul eden Kamitoğlu, parayı bulabilmek amacıyla serbest bırakıldığında polise sığındı. Tetikçiler, tabancalarıyla yakalandı.


Kaçırma olayı 27 Şubat´ta şöyle gerçekleşti: Zonguldak´ta aracı ile evine giden Kamitoğlu´nun yolunu kesen 3 tetikçi, arabaya bindi. Ünlü işadamını bileğinden aracının direksiyonuna kelepçelediler. Seyhanlar köyü yakınlarında otoyu durdurmasını istediler. Daha sonra ağzını bantlayıp, "Bize 400 bin dolara satıldın. Seni bize satan kişi seninle aynı soy ismini taşıyor. Seni bize satanı sevmiyoruz. 800 bin dolar ver, onu öldürelim. Sen de ona bir siyah çelenk gönderirsin" teklifinde bulundular. İşadamı, canını kurtarmak amacıyla bu teklifi kabul etti ve serbest bırakıldı. Parayı bulmak amacıyla Ankara´ya gelen Kamitoğlu, hemen Emniyet Müdürlüğü´ne başvurdu. Ankara ve Zonguldak polisinin ortak operasyonu ile 3 tetikçi gözaltına alındı.




Editör: Pusula Gazetesi