Zonguldak´ın Çaycuma ilçesinde, eşi ve eşinin ailesinden 5 kişiyi öldüren çılgın damat, hakim karşısına çıktı.
Olay, Çaycuma ilçesi Çayır köyünde bir süre önce meydana gelmişti. Eşi ve eşinin ailesinden 5 kişiyi öldüren Şafak K., tutuklanarak Beycuma M Tipi Ceza İnfaz Kurumu´na sevk edilmişti. Babası ve ağabeyinin tutuksuz yargılanmasına devam edilen davada, zanlı Şafak K., Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde hakime ifade verdi.
Adli Tıp Uzman Hekimi tarafından 2 Mart 2010 tarihinde verilen raporda zanlı Şafak K.´nin yapılan muayenesinde ceza ehliyetini etkileyecek herhangi bir arazın saptanmadığı ve cezai sorumluluğunun tam olduğu yer aldı.
Sanık müdafii ise raporu kabul etmeyerek, ´Müvekkilim Şafak K., askerlik görevini Hakkari Çukurca´da geçirmiş olup, çatışma içerisinde bulunmuş olması nedeniyle yapmış olduğumuz tespite göre, olayın da vahameti karşısında bir kez de Adli Tıp İlgili İhtisas Kurulu´ndan rapor alınması konusunda talebimizi yeniliyoruz" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Şafak K.´nin tutukluluk halinin sürdürülmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, ´Sanık Şafak K.´nin üzerine atılı bulunan iddianamede belirtilen suçlar yönünden muayenesinin yapılmak suretiyle ayrıntıları yazılacak yazıda belirtileceği şekilde dosyanın Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu´na gönderilmesine, yapılacak muayenede sanığın suç tarihinde, öncesinde ve halen akli, ruhsal yönden rahatsızlığının bulunup bulunmadığı, iddianamede belirtilen suça karşı cezai sorumluluğunu ortadan
kaldıracak ve azaltacak derecede bir rahatsızlığının mevcut olup olmadığının belirtilmesi" yönünde karar aldı.
Mahkeme davayı ileri bir tarihe erteledi.
Editör: Pusula Gazetesi