Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Meclisi´nin Mart ayı birinci toplantısında gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçeye kurulması düşünülen 400 yataklı hastane için Kaynarca Konutları´nın bitişiğindeki 170 dönümlük belediye arazisini önerdi. Belediye meclis gündeminden önce açıklamalar yapan Posbıyık, Zonguldak´ın en fazla vergi veren 10 il içerisinde yer bulunduğunu, ancak bu vergilerin geri dönüşünden en az yararlanan bölge olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı´nın hastaneyi vatandaştan aldığı paralarla yapacağını kaydeden Başkan Posbıyık, &[#]8220;Hastane yeri için yer ´Bulmazsanız yapmam´ ne demek? Yeri de bulacaksın, hastaneyi de yapacaksın. Yer olarak Osmantepe´yi gösterdik ama gözlerini Aralık ayında hazineye devredilen Devlet Demir Yolları (DDY) arazisine diktiler. Buraya hastane olmaz. Bu Ereğli´ye ihanet, DDY arazisinin yok olması demektir. Ben sağ olduğum sürece buraya hastane yapılmasına karşı koyarım. Osmantepe´yi hastanenin gelişmesine olanak verecek 600 dönümlük orman arazisine bitişik olmasından dolayı önerdik. Zonguldak´ta Araştırma Hastanesi inşa edilirken, ´Dağın başına hastane olur mu´ dediler ama şu anda büyüyen hastane için yeni arsa bulamıyorlar&[#]8221; dedi.
Yeni hastane için bir yerde öneren Başkan Posbıyık, TOKİ´nin toplu konut için ayırdığı 170 dönümlük arazinin 100 dönümünü bedeli olarak verebileceklerini söyledi. Posbıyık, &[#]8221;Belediye olarak Subaşı´na kadar olan bölgede nereye yapılırsa oraya destek veririz. İlla Osmantepe olmazsa olmaz demiyoruz. ´Vatandaş orada arsasına para istiyor´ deniyor. Tabii isteyecek. Parasız verip bağış mı yapacak? Kaynarca´da toplu konut alanının hemen yanında belediyenin TOKİ´nin toplu konut yapması için ayırdığı 170 dönümlük arazi var. Bu yerin 100 dönümünü bedeli karşılığında hastane için verelim. Burasının gelişmesi için çevresinde vatandaşa ait yeterli alan var. Çözümün önünü ´Arsaya para vermeyiz´ şeklindeki açıklamalarla bunun önünü tıkayıp, bahane bulamazsınız&[#]8221; diye konuştu.
Belediye meclis toplantısında, Osmantepe´ye yapılacak yolun imar planına alınması ve Devlet Demir Yolları arazisinin imar planına ilişkin imar komisyonu raporları gerçekleştirilen, oylama sonucunda belediye meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Belediyenin bankalarla protokol imzalayabilmesine ilişkin gündem maddesi ve Belediye Düğün Salonu ile belediyeye bağlı toplu taşıma araçlarının ulaşım altyapısından yararlanma ücretleri oybirliği ile plan ve bütçe komisyonuna, özel halk otobüslerinin çalışma ilkeleri ve Hukuk İşleri Müdürlüğünün görev ve çalışma yönetmeliği ise Hukuk Komisyonu´na havale edildi.
Meclis Toplantısında görüşülecek diğer konular da 4 Mart Perşembe gününe sarkıtıldı.
Editör: Pusula Gazetesi