Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, Vergi Haftası nedeniyle Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref´i ziyaret sorunları tartıştılar.
Devletin topladığı vergilerle halka en iyi hizmetin yapıldığını belirten Bayar, hizmetin kolay olmadığını ve bunun için paraya ihtiyaç olunduğunu söyledi.
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref de , Zonguldak´ın vergi tahsilatında yüksek oranlarda olan illerin başında geldiğini belirterek, eksikliklerin giderilmesi açısından yetkililerin dikkatli olması gerektiğini belirtti.
Verginin önemine değinen Vergi Dairesi Başkanı Bayar, "Kamu hizmetlerini yeterince yapabilmek ve halkımıza hizmet etmek kolay iş değil.
Bunun için finansmana ve dolayısıyla paraya ihtiyaç var. Bizlerde teşkilat olarak kanunların elverdiği ölçüde vergiyi toplayıp, vatandaşlarımızın hizmetine şu veya bu şekilde döndürmek için faaliyetlerimiz var.
Bu yıl 21´incisini kutladığımız ´Vergi Haftası´ etkinlikleri kapsamında, verginin nedenlerini, gerekçelerini anlatarak vergiyi sevdirmek ve bilincini oluşturmak, sosyal yapısını kurum ve fertlere anlatmak maksadıyla sizleri ziyaret ettik.
Geldiğiniz günden itibaren çalışmalarınızda iyi bir ahenk yakaladınız. Bizlerde çeşitli konularda yardımlarınızı görüyoruz" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, verginin önemine değinen Belediye Başkanı İsmail Eşref, "Vergi, devletin gelire ihtiyacı olan konumda kazançtan doğan bir payın verilmesi şeklinde toplanıyor ve sonuçta bizlere hizmet olarak yansıyor.
Devletin topladığı vergiler sayesinde bizler eğitim ve sağlık hizmeti alıyoruz.
Sonuçta bu gelir bizlere yansıyor ve bizler buradan çeşitli sektörler olarak istifade ediyoruz.
Bu vesileyle ´Vergi Haftası´nın yapılmış olmasını da önemsiyorum.
Çünkü herkesin vergi bilincine ulaşması bu tür haftaların etkinliği ve özel günlerle duyurulabiliyor.
Ülkemizde vergi tahsilatı ve barışı anlamında, devletimizin ödemeyenlere yönelik sağladığı çabalarla da çok zorlayıcı olmadığını net olarak görmekteyiz.
Zonguldak´ın vergi tahsilâtındaki yükseklik oranlarını biliyoruz ve hatta yatırım olarak toplanan vergilerin geri gelmediğini de biliyoruz.
Sizlerin toplama tarafı başarılı ama Zonguldak´a o gelirlerin yatırım olarak geri çağrılması anlamındaki eksikliği de ilgililerin dikkate almasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi