Ereğli Sac Tüccarları AŞ. (ESTAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Esat Koç, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları´nın (ERDEMİR), içine girdiği ´´ölüm sarmalından´´ kurtulmayı başarmasının, başta çelik sektörü olmak üzere fabrikaya bağlı sektörleri sevindirdiğini belirtti.
Koç, yazılı açıklamasında, ERDEMİR´in, 2009´un son 3 ayında kar açıklamasının, sektöre dayalı şirketlere de umut ışığı olduğunu kaydetti. ERDEMİR´i, ´ülkenin çelik kalesi´´ olarak değerlendiren Koç, şu değerlendirmelerde bulundu:
´´ERDEMİR´in, küresel krizin tüm dünyada etkisini gösterdiği süreçte, doğru yönetim ve stratejiler sayesinde içine girdiği ölüm sarmalından kurtulmayı başarması, başta çelik sektörü olmak üzere, fabrikaya bağlı sektörleri sevindirmiştir. ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Nuri Özgen, 2009´un mart ayında yaptığı basın toplantısında, küresel krizin kurumdaki olumsuz etkisini, ´ilave sipariş alamazsak 1 ay sonra fabrikada hatlar duracak´ sözleriyle ifade etmişti. Elbette bu ifade global krizin etkisinin hangi boyutlara geldiğinin göstergesiydi. 2008´in son çeyreği ve 2009´un çeyreğinde açıklanan zararların ardından, 2009´un son çeyreğinde gelen 120 milyon liralık kar açıklaması, ERDEMİR´in içine girdiği ölüm sarmalı´ndan çıkışının en somut göstergesidir. İnancımız ve temennimiz, izlediği doğru stratejilerle fabrika bu yıl krizden tamamen çıkacaktır.´´

-ERDEMİR´DEKİ ÇIKIŞIN SEKTÖRLERE YANSIMASI-

Koç, ERDEMİR´deki gelişmenin, sac sektörüne de olumlu yansıdığını vurguladığı açıklamasında, şu bilgilere yer verdi:
´´Aynı paralelde şirketimiz de küresel krizin yarattığı olumsuzlukları fırsata çevirme noktasında azımsanmayacak başarı sağlamıştır. Kriz süresince bazı ortaklarımızın ticari kazalara uğramalarını üzüntüyle takip ederken, bu dönemi karşılayabilen ortaklarımızla daha iyi konuma doğru yol aldığımızı açıklamaktan memnuniyet duymaktayız.
ERDEMİR, Türkiye´nin çelik kalesidir. ESTAŞ olarak, ülkemizin çelik kalesi ERDEMİR´in küresel krizin etkisinden kurtulmasının, Ereğli, fabrika çalışanları ve esnaf açısından olumlu gelişmelerin başlayacağını umut ediyorum.´´
Editör: Pusula Gazetesi