Çaycuma´ya bağlı Kadıoğlu Köyü´nde iki yıldır devam eden antik kazı alanının genişletilmesi için Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü´nden bir ekip bölgeye gelerek sınır tespiti yaptı. Daha fazla antik eser çıkma ihtimali nedeniyle kazı alanı genişletilecek.
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürü Mustafa Sucu tesadüfen ortaya çıkan tarihi eser sonucunda alanın birinci ve ikinci derece sit alanı ilan edildiğini söyleyerek; "Bakanlığın ve Özel İdarenin katkıları ile Karadeniz Ereğli Müze Müdürlüğü tarafından iki yıldır kazı çalışmaları devam ediyor. İlk bulunan küçük mozaik parçasından sonra alanın geniş olduğu tespit edildi. Müdürlük arkeolojik sit alanının genişletilmesi için bize başvurdu. Kurul alanı yerinde görüp karar vermek amacıyla ziyarete geldi. İnceleme sonucunda arkeolojik kalıntılar ne kadar tespit edilip sit alanının sınırları genişletilecek" dedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise daha faza eser çıkma ihtimaline karşı koruma kurulunun incelemede bulunduğunu söyleyerek kültür adına yapılan çalışmayla bölgenin değerlendirileceğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi