Zonguldak Valisi Erdal Ata, 2008 yılında Devrek ilçesinde başlayan ve kaba inşaatı biten 100 yataklı Anadolu Lisesi Kız öğrenci Yurdunu tamamlamak için Devrekli iş adamlarıyla Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya geldi.
Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve TSO Başkanı Mehmet Oktay nezaretinde Devrekli 25 iş adamıyla bir araya gelen Vali Erdal Ata, iş adamlarından 7&[#]8211;8 ay içerisinde kız öğrenci yurdunu tamamlamak için maddi ve malzeme desteği istedi.
Yapılan Anadolu Kız Öğrenci Yurdunun kalan maliyenin 1 milyon 250 bin lira olduğunu belirten Erdal Ata, &[#]8220;Devletin imkanlarıyla bunun altından kalkmamız mümkün değil. Sizlerin ciddi anlamda desteğinize ihtiyacımız var. Bu konuda bizlere elinizden gelen desteği vermenizi bekliyoruz&[#]8221; dedi.
Devrek TSO Başkanı Devrekli iş adamlarından bütçesi oranlarında bu eğitim kurumunun tamamlanabilmesi için ellerini taşın altına koymalarını istedi. Kaymakam Hüseyin Öner ise &[#]8220;Her ne kadar adı Anadolu Kız Öğrenci Yurdu olsa da kız öğrenci yurdumuzda köylerde okuma imkanı bulamayan öğrencilerimiz buraya gelip kalarak eğitim ve öğretimini sürdürebilecekler. Bu da kız öğrencilerimizin okullaşmasına katkı sağlayacaktır&[#]8221; dedi.
Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, belediye olarak binanın çevre düzenlemesini zamanen üsteleneceklerini belirterek, &[#]8220;Aynı zamanda da Ulupınar Şirketler Grubu olarak da ilçeye bir okul zaten kazandıracağız. Bu yurda da şirket olarak gereken desteği vereceğiz&[#]8221; dedi.
Devrekli iş adamaları da Vali Erdal Ata&[#]8217;nın huzurunda Anadolu Kız Öğürenci Yurduna yapacakları maddi ve malzeme yardımlarını Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner&[#]8217;e beyan ettiler.
Editör: Pusula Gazetesi