Orman Fakültesinin Devrek&[#]8217;te kurulması için Rektörü ziyaret eden Kaymakam, Belediye Başkanı ve beraberinde bulunan heyet, Türkiye&[#]8217;de yedi adet olan Orman Fakültesinin sekizincisinin ilçeye kurulması için girişimlerde bulundular.
Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, &[#]8221;ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz&[#]8217;e, Türkiye&[#]8217;de 81 Üniversite kuruldu. Mevcut Üniversiteler bölündü, bunlardan birisi de Zonguldak Karaelmas Üniversitesidir. Bizler ilçemizin geçmiş tarihi, ulaşım özellikleri ve sosyoekonomik özelliklerini bir arada barındıran bir ilçeyiz. Şuan Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde Orman Fakültesi yok. Eğer ilimizde böyle bir fakülte kurulacaksa biz Devrek olarak buna talibiz ve özelliklede istiyoruz. Ankara&[#]8217;ya çok yakın olan ilçemizin ulaşım sorunu yok. Bu nedenle de fakülte olursa hocalarımız bile rahatlıkla gidip gelme olanağına sahip olacaklardır. İlk anda fiziki imkanlar zorlayabilir ama bizler bu zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Yeter ki Orman Fakültesi ilçemize kurulsun&[#]8221; dedi.
ZKÜ Rektörü Bektaş Açıkgöz ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür ederek, &[#]8220;Devrek&[#]8217;te öncelikle büyük oranda erkekler için yurt sıkıntısı var. Bu sıkıntının acilen giderilmesi gerek. Yurt sorunundan dolayı bu eğitim, öğretim döneminde ilçeye yaklaşık 200 öğrenci gelmedi. Bu da hem bizler hem de ilçe için büyük oranda kayıp anlamına gelmektendir. Orman Fakültesini açmak bizim elimizde olan bir şey değil, tamamen YÖK&[#]8217;ü ilgilendiren bir konudur. Ancak bizim hedefimiz fakülteden önce ilçeye bir endüstri ile ilgili bir araştırma merkezi kurmak lazım. Bu merkez fakültenin alt yapısını hazırlar. Bir de şu an Türkiye&[#]8217;nin 8. fakülteye ihtiyacı var mı? Çoğu orman mühendislerimiz işsiz zaten, en büyük sorunlardan birisi de orman mühendislerinin okulu bitirdiğinde iş bulamamaları. Bundan dolayı YÖK&[#]8217;ün fakülte olayına çok sıcak bakacağını sanmıyorum ama yinede biz gerekli araştırmaları yapacağız&[#]8221; dedi.
Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ise yurt sorununu en kısa zamanda çözeceklerini belirterek, &[#]8220;Elimizde arazimiz var. TOKİ ile anlaşıp yer karşılığı yurt yaptırarak bu sorunu çözeceğiz sizlerin de desteğini alarak bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Eğer fakülte kurulacaksa Devrek buna müsait bu konuda desteklerinizi bekliyoruz&[#]8221; dedi.
ZKÜ Rektörü Bektaş Açıkgöz&[#]8217;ün ziyaretine, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Devrek İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri katıldı.
Bektaş Açıkgöz Kaymakam Hüseyin Öner&[#]8217;e eski Zonguldak Milletvekili Tunalı Hilmi Bey&[#]8217;in &[#]8220;1. TBMM&[#]8217;deki Yasal Faaliyetler&[#]8221; adlı kitabını hediye etti.
Editör: Pusula Gazetesi