Amelebirliği Başkanı Osman Balamir, İnanış Gazetesi'nden Öznur Güneş'e yaptığı açıklamada "Bugün bütün basının haberlerini okudum. Maden işçilerinin toplu halde iftar programını gördüm ve üzüldüm" dedi.

Balamir, "Ben bu havzada 30 senedir hizmet eden müessese müdürüyüm. Önceden TTK' nın bütün bölgelerinde yemek verildiğinde giderdik. Davet edilmesem de giderdim. Bu yemeklerden haberim olmadı ama haberim olsaydı yine giderdim. Sendika da Amelebirliği de aynı üye sayısına sahip. Bizim sendika başkanımız Ahmet Demirci ile bir sıkıntımız yok aslında, neden çağırılmadım bilemiyorum. Bunu sendikaya sorabilirsiniz. Hadi Ahmet Başkan çağırmadı unuttu diyelim, o bölgedeki temsilci de bizi çağırmadı" dedi.

Osman Balamir'in iftara çağrılmadığı için basın mensubuna açıklama yapması ise yadırgandı. Göreve geldiği günden bu yana başarısız icraatlarıyla bilinen Balamir'in iftara çağrılmamasını basın aracılığıyla duyurması çocukça bir davranış olarak nitelendirildi.

Osman Balamir, Ankara'da tadilata sokup açamadığı, Zonguldak'ta yıkıp yapamadığı binayla ilgili açıklama yapması gerektiğini belirten maden işçileri "Kurumun başına becerikli bir isim atanırsa misafirhanede biter, yurt yapılacak arsanın sorunu da çözülür" dediler.

Editör: Pusula Gazetesi