Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydın, geçtiğimiz günlerde gazetelerde çıkan &[#]8220;Tek yön uygulamasının kalkması için 4 kurum itirazda bulundu&[#]8221; şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve İlçe Trafik Komisyonu&[#]8217;nun bu konu-da toplantı yapmadığını ifade etti.


&[#]8216;Toplantı yapılmadı ki karar alınsın&[#]8217;
Aydın, yaptığı açıklamada şunları söyledi: &[#]8220; 14 Aralık 2009 tarihinde Erdemir Caddesi ve İbrahim Efe Caddesi üzerinde trafik akışının rahatlaması için başlatılan tek yön uygulaması devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde gazetelerde yer alan , "Tek yön uygulamasının kalkması için 4 kurum itirazda bulundu" şeklindeki haberler üzerine bu açıklamayı yapma gereği duyuyoruz. İlçe Trafik Komisyonu kaldı ki; böyle bir karar almak için toplantı yapmamıştır. Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Erkan Tektaş, tek yön uygulamasının kalktığına dönük çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, &[#]8220;İlçe Trafik Komisyonu toplantı yapmadı ki bu kararı alsın&[#]8221; şeklinde açıklamaları olmuştur.


Yeni düzenlemeler yapılıyor
Trafik akışının rahatlaması ile ilgili olarak yaptığımız çalışmalar sürüyor. Pençes deresinin üzerinin kapatılması ve trafik akışının sağlanması, Erdemir Caddesi ve İbrahim Efe Caddesi&[#]8217;nin tek yön olması ve yakın zamanda uygulamaya alacağımız yeni otopark sistemi ile trafik akışı daha da rahatlayacaktır.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi