İnternet üzerinde yer alan mülk sayısı her geçen gün artıyor. Hatta siz şuan bu yazıyı okurken bile yeni web siteleri açılmaya devam ediyor. Sürekli rekabet olan internet sektöründe arama motoru konusunda google ilk sırayı çekmeyi başarıyor. Peki siz google arama motoru içerisinde ilk sırayı çekmeyi başarabilecek misiniz?

SEO nedir?

Search engine optimization (SEO) kelimesi türkçeye çevrildiğinde arama motoru optimizasyonu anlamına geliyor. Arama motoru optimizasyonu ise, web sitelerinin arama motorlarına uygun bir hale getirilmesidir. Yapılan işlemler sayesinde arama motorları web sitesini çok daha rahat bir şekilde algılar ve kendi kriterleri çerçevesinde serp (arama ağı sonuçları) içerisinde listeler.

Google üzerine herhangi bir kelimeyi yazın ve aratın. Karşınıza serp sonuçları çıkacaktır. Kısaca bu sayfaya bakacak olursak üst kısımda reklam veren siteler, alt kısımda ise organik olarak reklam vermeden otoriteleri ile listelenmiş siteler bulunur. SEO kavramı organik olarak listelenen siteleri ilgilendiren bir kavramdır. SEO çalışması yaptırarak veya yaparak sitenizin arama motoru sonuçlarında elde etmiş olduğu başarıyı arttırabilir ve ilk sayfalarda yer alabilirsiniz.

SEO her web sitesinde kesinlikle yapılması gereken bir işlemdir. Yapılmadığı takdirde sitenizde isterseniz yüzlerce içerik paylaşsanızda bu size bir yarar sağlamayacaktır. Paylaşacağınız makalelerde bile SEO ayarları yapılmalıdır. Birçok site sahibi heves ederek dijital dünyaya adım atıyor. Ancak yeterli bilgi sahibi olmadıkları için sektörün bittiğini düşünerek başarısız olup sitelerini kapatıyor.

SEO nasıl yapılır?

SEO kendi içerisinde ikiye ayrılır. Bunlar; site içi SEO (onpage SEO) ve site dışı SEO'dur (offpage SEO). Bu iki işlem için farklı adımlar atılması gerekiyor. Sektör üzerinde bilgi sahibi olmayan kişiler maalesef sadece backlink satın alarak arama motorları üzerinde üst sıralarda çıkacağını sanıyor.

Atalay Sıdar tarafından yazılmış olan, SEO101- Adım Adım SEO Uygulama kitabı içerisinde yapılması gereken tüm aşamalar uygulamalı olarak anlatılıyor. SEO kitabı içerisinde;

[*]Google tarafından en son geliştirilmiş olan arama motoru algoritması,

[*]Site için domain ve hosting seçiminin önemi,

[*]Temanın ve site hızının arama motoru sıralamasına etkisi,

[*]Site içinde kullanılacak anahtar kelimelerin belirlenmesi ve anahtar kelimelerin ne işe yaradığı,

[*]Sektör üzerinden sıklık ile kullanılmakta olan webmaster araçları,

[*]Web sitesinin istatistiklerinin ve ziyaretçilerin incelenmesi,

[*]SEO için gerekli olan araçlar ve kullanımları,

[*]Rakip sitelerin analizinin nasıl yapılmasının gerekliği, gibi önemli SEO eğitimi bilgileri yer almaktadır.

SEO eğitimi alarak yükselişe geç

Atalay Sıdar SEO eğitimi konusunda kendisini kanıtlamayı başarmış bir uzman. Kendisi hakkında küçük bir araştırma yaptığınızda sektör üzerinde çok fazla sayıda eğitim verdiğini görebilirsiniz.

SEO ve dijital medya uzmanı olarak eğitimler veren Atalay Sıdar,

[*]Arama motoru algoritma güncellemeleri,

[*]Uluslararası ve yurtdışı SEO danışmanlığı,

[*]E-ihracaat SEO danışmanlığı ve

[*]Kurumsal SEO danışmanlığı alanlarında aktif olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Atalay Sıdar SEO eğitimi kimlere yarar sağlar?

[*]Şirket ve site sahipleri,

[*]Dijital ajanslar ve yazılım ile uğraşan ,

[*]SEO üzerinde kariyer sahibi olmak isteyen ve para kazanmak isteyen ,

[*]Şirketinin yurtdışında aktif rol oynamasını isteyen ,

[*]Site ziyaretçilerini arttırmak ve

[*]Web sitesi üzerinden para kazanmak isteyen kişilere yarar sağlar.

Tüm bunların yanında Atalay Sıdar SEO eğitimi sektör üzerinde yer almak isteyen tüm kişiler için önerilebilir.

Kaynak: https://atalaysidar.com