AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, TBMM'de gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) öğrencilerinin başarısından bahsetti.

BEÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşturulan Grizu 263 Uzay ekibinin, başarılarıyla Türkiye'yi dünyaya duyurduğunu ifade eden Milletvekili Yıldız, ekibi meclis kürsüsünde kutladı.

Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, kürsüde yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinden bu kürsüde daha önce bahsetmiştim. Bu öğrenciler başarılarını bir adım ileri taşıdı. Grizu 263 takımı 14 Ocak 2021'de SpaceX Falconik roketiyle tasarladıkları cep uydusunu uzaya gönderecekler. Bu bize şunu gösteriyor, fırsat eşitliği verildiğinde temelinde milli teknoloji hamlesinin oluşturduğu ekosistem dahilinde gençler kendi kabiliyetlerini keşfetmeye başladılar. Bu noktada gençlerin arkasında iki sermaye var. Biri zekaları ve çalışma azimleri, diğeri de onların başarılarının arkasında sonuna kadar duran Türkiye Cumhuriyetidir."