AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Vali Erdoğan Bektaş, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile birlikte dün gerçekleştirilen Ankara'daki temasları değerlendirdi. Zonguldak merkez, Kozlu ve Kilimli'de hizmet noktasında yapılacak olan yatırımlar konusunda girişimler ve görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Zeki Tosun, "Millet Bahçesi, Lavuar Alanı, Nergis Park olsun, liman içerisindeki çekeklerin yıkıldığı alan, sahil olsun, onlarla ilgili görüşmelerimizi yaptık. Zonguldak Belediye Başkanımız ilk çalışmalarına yollardan başlayacak. Bunun sözünü vermiştik ve bu sözü en kısa sürede yerine getireceğiz" dedi

Ankara'da Bakanlıklar ve Genel Müdürlükler nezlinde gerçekleştirilen ziyaretleri değerlendiren Zeki Tosun, açıklamalarında şöyle konuştu; "Dün Valimiz, Belediye Başkanımız Merkez İlçe Başkanımız ve benim katıldığım çeşitli bakanlıklarda, genel müdürlüklerde, bakan düzeyinde bir dizi ziyaretlerimiz oldu. Hepsi, 31 Mart yerel seçimlerinde aldığımız belediyeler Zonguldak, Kozlu ve Kilimi. Bu merkezde yapabileceğimiz işlerle ilgili bir dizi işlerimiz oldu. Görüşmelerin hepsi olumlu geçti. DSİ Genel Müdürümüz ile görüştük. İvedilik ile yapılması gerekenler, nerden başlaması gerekenler konusunda bir dizi görüşmelerimiz oldu. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın azı birim ve Genel Müdürleri ile aynı şekilde görüşmelerimiz oldu. Ekip olarak tamamen oradaydık. Orada da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızın ve hükümetimizin bize yapabileceği konular üzerinde, Zonguldak, Kozlu ve Kilimli'de üzerinde görüşmeler yaptık. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı müdürü ile görüştük. Daha sonra Sağlık Bakanlığı'nda görüşmelerimiz oldu. Ömer Selim Alan'ın Zonguldak için yapacağı projelerin görüşüldüğü, hangisinin hangi yoldan yapılacağı konusunda görüş alış verişinde bulunduk.

"BAŞKANIMIZ İLK OLARAK YOLLARDAN BAŞLAYACAK"

En kısa zamanda yollardan başlayacağız. İlk olarak yollardan başlayacak başkanımız. Yollar yapılırken de diğer projeler ile ilgili olsun, Millet Bahçesi dediğimiz yer, Lavuar Alanı, tabi bunların daha iyi bir şekilde projelendirilmesi ve bakanlıklar nezdinde nasıl faydalanabiliriz onların görüşmelerini yaptık biz. Ama başkanımız seçimlerde söz verdiği gibi ilk önce yollardan başlayacaklar. Millet Bahçesi, Lavuar Alanı, Nergis Park olsun, liman içerisindeki çekeklerin yıkıldığı alan, sahil olsun, onlarla ilgili görüşmelerimizi yaptık. Milli Emlak Genel Müdürümüz ile görüştük. Hem Zonguldak hem de Kozlu için neler yapabilir diye. Biz orada hangi konularda faydalanabiliriz onların görüşmelerini yaptık.

"HAFTA SONU KAMPA GİRİYORUZ"

Biz bu hafta sonu kampa giriyoruz. Kızılcahamam'da 26 Nisan'da başlayıp, 27 Nisan ve 28 Nisan Pazar akşamına kadar Cumhurbaşkanımızın açılış konuşmasını yapacağız bir kamp var. Burada belediye başkanımız, ben, bütün belediye başkanları, il genel meclisi başkanımız, kadın kolları başkanımız ve gençlik kolları başkanımız katılacak. 3 gün bir kamp olacak. Enerji bakanımız, çevre bakanımız, seçim işleri başkanımız, hem seçimim değerlendirecekler hem de bu dönemde neler yapılacak bununla ilgili bir kamp olacak. O kampında çok faydalı olacağını düşünüyorum."

Editör: Pusula Gazetesi