Diğer ismi brezilya cevizi olan amazon cevizi adını yetiştiği amazon ormanlarından alır. Cevizin yetiştiği yer genellikle yaklaşık kırk ile atmış metre uzunluğundaki ağaçların tepesi olup içerisinde çok sayıda besin değerinin bulunduğu ifade edilir. İçerisinde selenyum maddesinin yüksek oranda bulunduğu iddia edilen amazon cevizinin bu yönüyle diğer cevizlerden ayrıldığı belirtilir. Ülke içerisinde daha yeni yeni tanınmaya başlasa da bu cevizin dünya çapında kullanıcı sayısı daha fazladır. Diğer kuruyemiş türleri ile kıyaslandığında amazon cevizinin yetişme koşullarının daha farklı olduğu söylenir.

İçerisinde bol miktarda selenyum olduğu ifade edilen amazon cevizinde karbonhidrat, lif, potasyum, sodyum, protein, enerji, çinko gibi besin değerleri olduğu belirtilir. Yapılan diğer açıklamalara göre bu besinlerin oransal değerleri şu şekildedir: 2,1 gr lif, 3,5 gr karbonhidrat, 4,06 mg çinko, 160 ml sodyum, 14,32 gr protein, 97 mg potasyum, 659lcal enerji şeklinde ifade edilir. Ülke içerisinde daha yeni kullanılmaya başlandığından dolayı amazon cevizi ile alakalı net bilgiler tam olarak yer almamakta olup bu konuda yapılan araştırmalar devam etmektedir. Şu ana kadar edinilen bilgilere göre bu amazon ya da brezilya cevizinin vücuda çeşitli faydaları olduğu söylenir.

Amazon Cevizi Faydalı Mıdır?

Amazon cevizinin besin değeri yönünden zengin bir içeriğe sahip olduğu belirtilir. Buna göre içerisinde yer alan enerji günlük enerji ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olabilir. Bunun haricinde genellikle kuruyemişlerin vücut ve özellikle kalp sağlığına faydası olduğu göz önüne alındığında amazon cevizinin de kalp sağlığına iyi geleceği ifade edilir. Özellikle cevizin içinde yer alan selenyum ve magnezyumun bu konuda olumlu etkiler meydana getireceği söylenebilir. Buna ek olarak amazon cevizi besin değerleri sayesinde metabolizmayı düzenleyici ve bağışıklık sistemine destek olan etkiler ortaya çıkarabilir. Metabolizma ile ilgili problemler pek çok insanın yaşadığı ortak sorunlar arasında yer aldığından dolayı buna çözüm olarak amazon cevizi denenebilir. Cevizin tüketimi ile birlikte elde edilecek sonuçlar kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Amazon Cevizi Kullanıcı Yorumları

Son dönemlerde adının sıklıkla duyulması nedeniyle amazon cevizi merak edilen konular arasında yerini almıştır. Özellikle bu ürünü kullanan kişilerin yorumları insanlar tarafından merak edilmektedir. Ancak her insanın vücut yapısı farklı ve her besinin insan vücudunda yaratacağı etki birbirinden farklı olacağından dolayı net bir yorum getirmek söz konusu değildir. Bu nedenle ürünün içeriği ve faydaları hakkında bilgi edinerek amazon cevizi ya da diğer adı ile brezilya cevizi hakkında bilgi edinmek mümkündür. Daha önce bu ürünü kullanmış olan kişilerden sadece cevizin tadı, şekli, kokusu ile ilgili alınan bilgiler standart olacaktır.

Editör: Pusula Gazetesi