2020-2021 futbol sezonu öncesinde Amatör liglerin oynanması tehlikeye girdi. Corona Virüs salgınının son dönemlerde artış göstermesi TFF ve TASK'ı kara kara düşündürüyor. Profesyonel liglerde maçların oynanması için gerekli tedbirler alınırken, Süper Lig ve 1.ligde maçlar başladı. 2.Lig ve 3'üncü lig ise önümüzdeki süreçte başlayacak.

TFF ve Amatör İşler Kurulu yaptığı toplantıda bazı kararlar aldı. Ancak bu kararları henüz açıklamadı. Amatör İşler Kurulu yapılan toplanda alanın kararları 17 Eylül 2020 tarihinde açıklayacak. Yeni sezonda amatör ligler oynanacak mı, oynanmayacak mı? Oynanacaksa hangi ligler oynanacak, hangi ligler dinlendirilecek ? Merak edilen tüm sorular yanıtını 17 Eylül'de bulacak.

KONU HAKKINDA ALİ DÜŞMEZ KONUŞTU

TFF yönetim kurulu üyesi ve TASK Genel Başkanı Ali Düşmez'in konu hakkında yaptığı açıklama şöyle: "TFF Amatör İşler Kurulu 2020-2021 sezonu amatör ligler ile ilgili yaptığı toplantı sonunda alınan kararlar ülkemizde ve dünyada etkileri devam etmekte olan Covid-19 salgın hastalığının seyri, hastalığa bağlı Sağlık Bakanlığımızın aldığı tedbirler ve uyguladığı talimatlar ile TFF Sağlık Kurulunun önerileri çerçevesinde TFF Yönetim Kurulunun onayı ile resmi açıklama önümüzdeki hafta yapılacaktır. Resmi açıklama dışında yapılacak açıklamalara itibar etmeyiniz."