Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinin Ömerağzı sahiline yapılması planlanan Demir Madencilik A.Ş.'ye ait DETES 160 MW Termik Santrali için halkın katılımıyla bir toplantı yapıldı. Toplantıda, santralin ve kül barajının yapılacağı alanlar ve çevreye vereceği zararlar yetkililer tarafından vatandaşlara anlatıldı.

Çatalağzı Belediye Düğün Salonu'ndaki toplantıya; Belediye Başkanı Adnan Akgün, TEMA İl Temsilciliği üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, yaptığı konuşmada, "Amacımız bir şov veya kimseye karşı bir şey değil, yaşamsal bir haktır. Zonguldak'ta değil, Türkiye'de bir istisna. 3'üncü defa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ben termik santral yapımı için değerlendirme toplantısına gidiyorum ki, 3 bin megavat santral çalışıyor burada. Bu artık çığırından çıktı. İnsanların bu kadar üzerine gelinmez. Şimdiki termik santrali yapmayı düşündükleri yer, Ömerağzı sahili. İnsanların denize girdiği tek yer. O 'Çanakçı Vadisi' denilen yer bir doğa harikası. Bu tip iki yer var Çatalağzı'nda doğası bozulmamış. Oraları katletmek gibi bir şey... Bu işe kimsenin vicdanı olur vermez. Kimseyle işimiz olmaz" dedi.

Vatandaşlar, Başkan Akgün'ün konuşması sırasında "Termik santral istemiyoruz" şeklinde slogan attılar.

DETES Termik Santrali için 25 Nisan 2017 Salı Günü Ankara'da bir toplantı yapılacak.

Editör: Pusula Gazetesi