1986 yılından beri topluma ve birlikte yaşama katkı sağlayan bireylere verilen KRV (NRW) Liyakat Nişanı bugün Jüchen kasabasında bulunan Dyck Sarayı'nda düzenlenen törenle Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde bilim, sanat, eğitim ve spor gibi alanlarda çalışmalar yürüten 19 kişiye verildi.

Almanya'nın Essen kentinde yaşayan Turgay Tahtabaş'a, eğitime yaptığı katkılardan dolayı Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (KRV) Liyakat Nişanı verildi.

1986 yılından beri topluma ve birlikte yaşama katkı sağlayan bireylere verilen KRV (NRW) Liyakat Nişanı bugün Jüchen kasabasında bulunan Dyck Sarayı'nda düzenlenen törenle Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde bilim, sanat, eğitim ve spor gibi alanlarda çalışmalar yürüten 19 kişiye verildi.

Liyakat nişanı alanlar arasında şarkıcı ve aynı zamanda hemşire olan Andrea Berg, Yeşillerin tanınmış siyasetçisi Bärbel Höhn, evsizler için çorba evi derneği kuran 98 yaşındaki Dr. Ingeborg Otto, kadınlarla ilgili çalışmalarıyla tanınan sendikacı Monika Zimmermann gibi isimler vardı.

KRV Eyaleti Başbakanı Armin Laschet, salona girdiğinde bir süre sanatçı Andrea Berg ile sohbet etti. Tören başladığında yaptığı kısa konuşma sonrası tek tek nişan sahiplerini sahneye çağirarak kısa tanıtim konuşmalarını yaptıve liyakat nişanı takarak beratlarını takdim etti.

TAHTABAŞ ALMANYA'YA 1989'da GELDİ

1989 yılında Almanya'ya gelen Turgay Tahtabaş, Zukunft Bildungswerk merkezini kurmadan önce, Essen Belediyesi'nde 24 yıl temizlik işçisi olarak çalıştı. 3 çocuk babası olan Tahtabaş, "Anne babalar çocukları için hep en iyisini isterler. Biz de 3 çocuğumuzu en iyi şekilde yetiştirmek istiyorduk. Ama tam olarak yol yordam bilmiyorduk, bazen aşamadığımız sorunlarla karşılaşıyorduk. Bu süreçte dışardan, konuyu bilen insanların yardımının ne kadar önemli olduğnu anladık. Çocuklarımın eğitimi konusunda çevremizdeki bilgili insanlardan çok yardım aldık. 3 çocuğumuz da liseyi bitirdi eğitimlerine üniversitede devam etti. Ben de bu tecrübelerimi genç anne ve ababalara aktarmak çocuklarının eğitimi konusunda bocalayan yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmek, eğitimyolculuğunda onları desteklemek istedim ve Zukunft Bildungswerk'i kurdum. Ana okulundan üniversiteye kadar eğitimle ilgili her konuda ailelere yardımcı oluyoruz. Çocuklara, gençlere ve ailelerine yönelik çalışmalarımız farklı alanlarda projelerimiz var" diyerek çalışmalarını anlatıyor.

2016 yılında Deichman Uyum Ödülü, 2017 yılında 'Talent Arbeit Ruhr 2017' ödülleri verilen Turgay Tahtabaş "Essen Bölgesinde pek çok okulla ve ana okulu ile birlikte çalışıyoruz. 700'ü aşkın öğrenciye ulaşıp farklı alanlarda destek veriyoruz. Mülteci çocuklarının eğitimiyle de yakından ilgileniyoruz. Hem ailelere hem çocuklara dil kursu desteği veriyoruz. İyi bir uyumun temeli iyi bir eğitim olduğuna inanıyorum" diyor.

ÖDÜLLER MOTİVE EDİCİ

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (KRV) Liyakat Nişan törenine eşi Türkan Tahtabaş ve çocuklarıyla birlikte giden Turgay Tahtabaş, kendisine layık görülen Liyakat Nişanı'nı Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet'in elinden aldı.

Tahtabaş, törenin ardından "Çalışmalarımızın ödüllendirilmesini görmek, bizi oldukça mutlu ve motive etti. Çalışmalarımda bana destek olan başta eşim Türkan ve çocuklarım olmak üzere, bizimle çalışan ekip arkadaşlarıma ve katkısı olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi