Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında, Antalya Büyükşehir Belediye ile Kardeş Belediye olunması oy birliğiyle kabul edildi.

Alaplı Belediyesi Meclisi Kasım ayı ilk toplantısı yapıldı. Belediye Meclis Salonu'nda Belediye Başkan Vekili Yaşar Çevik, Başkanlığında gerçekleşen toplantıda görüşülen belediyenin 2020 Mali yılı bütçe kararnamesi ve tahmini gelir-gider bütçesi görüşülmesi Bütçe Komisyonu'na sevk edildi. Toplantının ikinci gündem maddesi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kardeş Belediye olunması maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Vekili Yaşar Çevik, yaptığı konuşmasında, "Belediye Başkanımız Nuri Tekin'in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile yaptıkları görüşme neticesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kardeş Belediye olma yolunda ilk adımı atmıştık. Meclisimizden yetki alınması gerekiyordu. Bugünde meclisimizin verdiği yetkiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kardeş Belediye olduk. Alaplı için hayırlı olsun diyorum" dedi.

Meclis ikinci oturumu 8 Kasım'da yapılmasına karar verildi.

Editör: Pusula Gazetesi