Eskişehir'in Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP'li bir belediye olarak başarılı belediyeciliği ve şehircilik anlamındaki gelişmeleri nasıl başardıklarını anlattı.

Belediye Başkanı Kazım Kurt, İnanış Gazetesi Muhabiri Öznur Güneş'in "Eskişehir ve ilçeleri belediyecilik hizmetleri, şehircilik anlayışı ve özellikle dere ıslahları konusunda gözde bir kent. Zonguldak da CHP'li bir belediye, ancak şehircilik anlamında çok gerideyiz. Siz CHP'li belediye olarak bunları nasıl başarıyorsunuz?" sorusunu yanıtladı.

Başkan Kurt, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in üniversitedeki hocalığını ve sanatçı kişiliğini kullandığını ve iktidara bağımlı olmadan kendi işini kendi görebilen bir başkan olduğunu ifade etti.

"İKTİDARA BAĞIMLI OLMADAN KENDİ İŞİNİ KENDİ GÖREBİLEN BELEDİYE BAŞKANI"

Kurt, konuşmasında şunları söyledi; "Belediyeciliğin en önemli isimlerinden biri Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen' dir. Sayın Büyükerşen, iktidara rağmen Avrupa Bankalarından bulduğu fonlarla bu işi gerçekleştirdi. Kendisinin hem üniversitedeki hocalığı ve sanatçı kişiliğiyle de pekiştirdi. O nedenle Eskişehir' farklı bir belediyecilik anlayışı getirdi. Bu aşamadan sonra iktidara bağımlı olmadan kendi işini kendi görebilen belediyeler ortaya çıkınca Eskişehir' de kent farklı bir noktaya geldi. İyileştikçe, güzelleştikçe de halkın desteği arttı. Bu farklılığın sebebi budur. Çünkü iktidarın CHP'li bütün belediyelere aynı baskıları yaptığını biliyoruz. Aynı saldırıları gerçekleştirdiğini biliyoruz. Ben sayın başkanıma bir kitap getirdim, Odunpazarı Belediyesi'ne yapılan engelleri ve bunları nasıl aştığımızı anlatıyor."

Editör: Pusula Gazetesi