İstanbul'un gelecek 50 yılının su ihtiyacını karşılayan Melen barajı nedeniyle İSKİ tarafından su koruma havzası içine alınan bölgede önemli derecede problem olan çöp depolama alanları ile ilgili olarak soruna kökten çözüm gelmişti. Akçakoca'nın çöpü Tırlarla İstanbul'a taşınmaya başlandı. Hecinler bölgesine kurulan katı atık tesisinin kapatılmasının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün devreye girmesiyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ ile yapılan görüşmelerin neticesinde Düzce ve ilçelerden toplanan çöpün İstanbul'a taşınmasına karar verilmişti.
Yapılan protokollerin ardından İSKİ ekipleri Konuralp bölgesinde yeni bir aktarma tesisi yaparak Düzce'de günlük olarak toplanan 400 ton çöpü tırlar aracılığı ile İstanbul'a taşımaya başladı. Akçakoca belediyesi de Akçakoca'da topladığı çöpleri arıtma tesisinin yanına kurduğu çöp aktarma merkezinden sadece çöp nakliyesi için özel olarak tasarlanmış Tırlarla İstanbul'a nakletmeye başladı.

Belediye uyardı
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Akçakoca Belediyesi yetkilileri, "Bundan böyle toplanan çöpler İSKİ aracılığıyla İstanbul'daki tesislere taşınacak. Tamamıyla belediye personellerimizin emekleriyle ve başkanımızın desteğiyle imal edilen çöp aktarma platformu tamamlandı. Yenilenen ekipmanlara taş moloz gibi maddelerin zarar vermemesi için vatandaşlarımızdan ricamız evsel atık konteynerlarına amacı dışında maddeler atılmamasıdır" uyarısında bulunuldu.

Editör: Pusula Gazetesi