Akbal Marketler Zinciri'nin, Çaycuma'nın Yolgeçen Köyü'nde faaliyet gösteren Başören Süt Ürünleri'nde üretimini yaptırdığı Beycuma markalı yoğurtlar toplatılıyor.

Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri bugün Çaycuma'nın Yolgeçen Köyü'ndeki Başören Süt Ürünleri tesisine giderek denetim yaptıkları öğrenildi.

Beycuma markalı yoğurtların ambalajındaki bilgilerin tüketiciyi yanıltıcı nitelikle olması nedeniyle ürünlerin toplatılmasına karar verildi.

Yetkililer ayrıca Akbal'ın marketlerinde denetim yapacak, yoğurtların toplanıp toplandığını izleyecek.

Öte yandan peynir üretimi yapan tesisin peynir altı suyunu doğaya deşarj ettiği ileri sürülen tesisle ilgili Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün harekete geçmesi bekleniyor.

O HABER NEYDİ?

Akbal Marketler Zinciri Beycuma markalı bir yoğurdu raflarına koydu.

Çaycuma'nın Yolgeçen Köyü'nde faaliyet gösteren Başören Süt Ürünleri'nde imal edilen Beycuma markalı yoğurtların içeriği de kafa karıştırdı.

Yoğurdun ambalajında 'yağlı yoğurt' ibaresi bulunurken ortalama besin değerindeki yağ oranı yüzde 1.5 olarak gösterildi.

Oysa yağlı yoğurttaki yağ oranının yüzde 3 olması gerekiyor.

Ambalajın dışındaki bu bilgi karmaşasından kafası karışan vatandaş ambalajın içinde ne olduğunu bilmek istiyor.

Akbal'ın yerel ürün olarak standına koyduğu Beycuma markalı yoğurt, tüm hazır yoğurtlar gibi yoğurt kültürüyle mayalanıyor.

Ambalajdaki kafa karıştıran bilgiler nedeniyle Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün piyasaya sürülen ürünleri toplatması ve ambalajları değiştirtmesi gerekiyor.

Pusula, Akbal'ın Beycuma markasıyla satışa sunduğu yoğurdu üreten Çaycuma'nın Yolgeçen Köyü'ndeki Başören Süt Tesisini görüntüledi.

Köyde bir evin altımda üretim yapan tesise nasıl üretim izni verildiği ise öğrenilemedi.

Peynir üretimi yapan tesisin peynir altı suyunu doğaya deşarj ettiği ileri sürülen tesisle ilgili Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün harekete geçmesi bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi