Zonguldak'ta bazı marketler, ekonomide yaşanan kriz ve döviz kurundaki artışı fırsata çevirdi. Zonguldak'ta birçok mahallede ve kent merkezinde marketler zinciri bulunan 3 büyük markette aynı ürünlerin fiyatlarını kent merkezinde faaliyet gösteren küçük bir marketin fiyatları ile karşılaştırdık. Ortaya çıkan tabloda ise, vatandaşın cebindeki 3 kuruşun nasıl alındığını gözler önüne serildi.Kentte büyük zincirleri olmayan bir marketten alınan fiyatlar ile kentte neredeyse her mahallede marketi bulunan Akbal, Paşalar ve Heybem Marketlerinin 6 ürününü karşılaştırdık. Ortaya çıkan tabloda aynı marka ve standartlarda ürünler arasında 10 TL'ye kadar varan farkların olduğunu gözlemledik. Sıvı yağ, diş macunu, bebek bezi, bakliyat ve deterjan fiyatları arasındaki farklar, kriz fırsatçılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Vatandaşlar, fiyatların denetlenmesini isterken, "Tüketicileri değil de bir anda zengin olmayı düşünen market sahiplerine gerekli cezalar verilsin" dediler.

AKBAL'DAKİ MAMA FIRSATÇILIĞINA İNCELEME BAŞLATILDI

Öte yandan Zonguldak İl Ticaret Müdürlüğü, Akbal Market'te bebek mamasında yaşanan zam ve fiyat artışının ardından harekete geçti.Ticaret Müdürlüğü yetkilileri, markette yaptıkları incelemede 139,95 TL olan bebek mamasının fiyatının 99,95 TL'ye bir gün önceden (haberin ardından) değiştirildiğini tespit etti. Ayrıca marketin bebek mamalarını Ağustos ayında aldığı ve satışa sunduğu zammın ardından aynı ürüne Eylül ayında 2'nci zammı yaptığını tespit etti. Firma hakkında tutanak tutularak ilgili bakanlık olan Ticaret Bakanlığı'na bildirildi.

15 MARKET HAKKINDA TUTANAK TUTULDU, BAKANLIĞA SEVK EDİLDİ

Ticaret İl Müdürlüğü, Zonguldak genelinde 100'ün üzerinde markette etiket ve fiyat denetimi gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde, 15 market hakkında tutulan tutanak Ticaret Bakanlığı'na bildirildi. Bakanlık tarafından bir üründe firma tarafından etiket oynaması yapıldığı takdirde 50 bin TL'den başlayan cezai işlemler uygulandığı belirtildi. Ticaret Müdürlüğü'nün Zonguldak'ta rapor ettiği 15 marketin Bakanlıktaki incelemeleri sürüyor.

Editör: Pusula Gazetesi