Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilimli İlçe Başkanı Mahmut Kanberoğlu'nun MKYK tarafından görevden alınmasının ardından AK Parti üyesi Mehmet Baş, ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Baş, yaptığı açıklamada; "Önümüzdeki günlerde güzel ilçemiz Kilimli'de partimizin ilçe başkanlığı için kongremiz olacaktır. Bilindiği üzere 2002 yılında kurucu genel başkanımız önderliğinde kurulan Ak Parti, Sayın Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan ile tarih yazmaktadır.

Adeta iflas eden ülkemiz Ak Parti döneminde dünya da sayılı ve önde gelen ülkeler arasına girmiştir. Bu yolda Sayın Cumhurbaşkanımız ilkeli, bilgili ve yüreğinde iman ve vatan sevgisi ve vizyonu olan Ak kadroları ile yürümüştür. Ben de bu ilkeler doğrultusunda ,Kilimli Ak Parti ilçe başkanlığına aday olmaya karar verdim. Bu kararı bölgemizin önde gelenleri ve halkımızın fikirleri doğrultusunda karar aldım" dedi.

Baş, "Her daim partimizin içinde ve nefer oldum .Her türlü desteği verdim ve vermeye de devam ediyorum. Eğer bu göreve layık görülürsem , Kilimli bölgemizde önce parti içinde toparlayıcı olup, birlik ve beraberliği sağlayıp , halkımızla kucaklaşarak partimizi güçlendirip Allah'ın izni ile Belediyeleri partimize kazandıracağız. Partimizi Kilimli ilçemizde ekibimizle beraber ,birinci parti yapacağıma söz veriyorum" diye konuştu.

Mehmet Baş kimdir?

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde doğan Mehmet Baş, İlk ,orta ve lise tahsilini Kilimli'de tamamladı. Askerlik görevimden sonra ÇATES'te işe başladı.

Santralin sendika başkanı olarak görev yapan Baş, daha sonra TES İŞ Zonguldak -Bartın -Karabük -Kastamonu -Çankırı bölgesindeki illerin genel sekreterlik görevlerinde bulundu.

2004 yılından bu yana AK Parti'de üye olarak siyasete başlayan Baş hala siyasete devam etmektedir.

2014 yılı yerel seçimlerinden Çatalağzı beldesinden Belediye başkan aday adayı oldu.

Editör: Pusula Gazetesi