AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak, "üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek vatanımızı korumak için hayatları pahasına mücadele ederek "gazilik" unvanı alan kahraman gazilerimizi Gaziler Günü vesilesiyle bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum" dedi.
Polat Türkmen Mesajında şu görüşlere yer verdi; "Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal ATATÜRK'e gazilik ünvanı verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Gününü bir kez daha kutluyoruz. Bu anlamlı gün, TBMM'nin milletimiz adına Gazilerimize olan vefa borcunun ödenmesinin yıldönümüdür.
Bu gün, bizler, ülkemiz üzerinde özgürce yaşayabiliyorsak, bunu kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların emaneti olan bu güzel vatanı gözümüz gibi korumak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çalışıyoruz, Ülkemizi bu hedefinden alıkoymak isteyen karanlık odaklar hiçbir zaman hain emellerini gerçekleştiremeyeceklerdir. Polisimize, askerimize, güvenlik güçlerimize alçakça tuzaklar kuranlara karşı mücadelemizi sürdürecek ve ülkemizin huzurunu bozdurmayacağız, bunun için de milletçe birlik ve beraberliğimizi korumak, teröre karşı tek nefes, tek ses olmalıyız.
Üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek vatanımızı korumak için hayatları pahasına mücadele ederek "gazilik" unvanı alan kahraman gazilerimizi Gaziler Günü vesilesiyle bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz
Bu duygu ve düşüncelerle, Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah'tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum."