-ÖZEL İÇERİK-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart yerel seçimlerinde kendisinde olan belediyeyi AK Partililere kaptırdı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak'ta AK Parti ile MHP'nin resmi olarak ittifak yapmadığını belirterek "AK Parti ile MHP gizli ittifak yapmışlar. Merkez belediyesinde Ak Parti ile MHP'nin ittifak yaptığı anlaşılıyor. Seçim sonuçları 2014 ile karşılaştırıldığında bu net bir şekilde görülüyor" iddiasında bulundu.

Oy kullanma işlemi sonrası Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Mar, Belediye başkan adayı Şenol Şanal ve partililer il binasında toplandılar.

CHPliler mahallelerden gelen olumlu sonuçlara sevindiler ancak yeterli gelmedi. Bahçelievler Mahallesi'nde seçmenin yüzde 40'ı sandığa gitmemesi CHP'nin sonu oldu. İl binasında moralleri bozulan CHPliler binayı terk ettiler.

YAVUZYILMAZ: "BİZDE OLMAYAN BELEDİYELERDE YAPTIĞI HİZMETLERİ ANLATAMAYANLAR SEÇİMİ KAYBETTİ"

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, örgütlerle bir değerlendirme yapacaklarını belirterek şunları söyledi;"Halkımız sağduyu ile yaklaşarak, başarılı bulduğuna inandığı ve anladığı hizmetleri takdir ediyorlar. Bunu zaman zaman oy vermemek veya sandığa gitmemek şeklinde oluyor. Sonuçlar kesinleştiğinde sizlerin de katılımıyla bun değerlendiririm diye düşünüyorum. Şuanda her şey sıcak ve netleşmiş değil YSK'da bu seçim sonuçlarının netleşmesi gerekiyor. Biz de onları bekliyoruz. Oluşan sonuçlar itibari ile süreç bunu gösteriyor. Merkez belediyesinde Ak Parti ile MHP'nin ittifak yaptığı anlaşılıyor. Seçim sonuçları 2014 ile karşılaştırıldığında bu net bir şekilde görülüyor. Ben kapı kapı dolaşanlara, seçmenlere, görevli arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Daha önce belediyelerde yapılan hizmetlerin, doğrultusunda takdir gören seçim. Daha çok adaylara ve partisel kimliklerin birlikte yaptıkları ittifaklara da güveniyorlar. Burada şu sonuç çıkartılabilir. Daha iyi hizmet yaptığımız yerlerde farkı açarak yolumuza devam etmişiz. Bizde olmayan belediyelerde yaptığı hizmetleri anlatamayan ve bu hizmetleri anlatamayan, bizim dışımızdaki partilerin yönetimin belediyeleri almış bulunmaktayız. Halkın takdiridir."

"ZONGULDAK'TA RESMİ OLARAK İTTİFAK YOK"

"Şuanda kesinleşmiş sonuç yok. Hala daha deri akışı devam ediyor. Bizde sonuçları bekliyoruz. Seçmenlerimizde seçime katılım oranında düşüklük var. Beklediğimiz oranlarda katılım söz konusu değil. MHP'nin oylarında azalma var. Zonguldak'ta resmi olarak ittifak yok. Sonuçlardan anlaşıldığı üzere taktik bir tercih olduğu görülüyor. Şuanda sonuçların kesinleşmesini bekliyoruz. MHP'nin oylarında büyük oranda azalmakta ve oyların büyük çoğunluğu AK Parti'ye kayıyor. Dolayısıyla da bir şekilde ittifak yapıldığı anlaşılıyor. Örgütümüzle birlikte oturup değerlendirmesini yapacağız. Belediye halihazırda CHP'deydi. Yapılan hizmetler gözle görünür olmaktan ziyade daha çok alt yapıyı ilgilendiren çalışmalara yönelikti. Dolayısıyla bu doğrultuda yeterince anlatıp anlatamadığımızı değerlendireceğiz. CHP Zonguldak'ta bayrağı dalgalanan partiydi, emanetlerimizi geri aldığımız yerler var. Ancak bazı ilçelerde beklemediğimiz sonuçlar oldu. Ancak biz mücadelemize devam edeceğiz."

Editör: Pusula Gazetesi