Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, Zonguldak'ta gündeme gelen 'Cumhur İttifakı' ve yaşanan süreç ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Kamuoyunun bazı konularda aydınlatılması için açıklama yapmanın şart olduğunu belirten Hamdi Ayan, "AK Parti kanadından tarafımın adaylıktan çektirilmesi için genel merkezlerine talepleri olduğunu sizler de biliyorsunuz, bizler de biliyoruz. Bunu saklamaya gerek yok. Bu arkadaşlarımız 'Böyle bir şey yok' derlerse yalan söylemiş olurlar. Bu yalanlarını da ortaya çıkartırım. Buradan AK Parti Genel Merkezi'ne tarafımın çekilme talebi için giden heyetler olduğu gibi, MHP Genel Merkezi'ne de heyet gönderdiklerini biliyorum. O bakımdan da süreç belli olduğu için o konuyu ben kapatıyorum" dedi.

Açıklamalarına Ülkücü Şehit Fırat Çakıroğlu'nu ölüm yıl dönümünde anarak başlayan Hamdi Ayan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; "Bizim için hatırlık arz eden bir gün. Şu kapıda Şehit Fırat Çakıroğlu yazısını görüyorsunuz. 4 yıl önce İzmir'de okurken Ülkücü Şehitler kervanına katılan kardeşimizin bugün ölüm yıldönümüdür. O gün de yapmış olduğumuz açıklamada unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı söylemiştik. Rahmetle anıyoruz. Ülkü Ocaklarımız da bu gün için bir organizasyon gerçekleştiriyorlar. Biz kendisine o genç yaşında verdiği hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

"BU KUTLU BİR YOL, KUTLU BİR MÜCADELE"

Listeler teslim edildi ve artık kadromuzla yolumuza devam ediyoruz. Ben bu listede yer alan almayan, fedakarlık yapan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu yol kutlu bir yol, kutlu bir mücadele. Listenin neresinde olursanız olun bu fark etmez. Sıralamasında yerini beğenen de beğenmeyen de oluyor. Şunu bilmeliler, bu kutlu bir yol, kutlu bir mücadele. Şunu iyi bilmeliler benim için Zonguldak Belediyesi'ni almadıktan sonra isterse listenin tamamı Belediye Meclis Üyesi olsun önemi kalmaz. Arkadaşlarımızın da aynı düşüncede olduğunu biliyor ve samimiyetini görüyoruz.

"BİZ HER ZAMAN YARIŞMAKTAN YANA OLDUK"

1 Aralık itibari ile Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin oluruyla Zonguldak Belediye Başkan Adayı gösterildik. Bu sürecin ardından Zonguldak'ta ittifak söylemleri oldu, geri çekilme iddiaları ortaya atıldı. Süreç uzadıkça uzadı. İnsanlarımızın kafası da karıştırıldı. Buna rağmen Zonguldak halkında inadına sahiplenme, inadına arkamızda durma ve devam et başkanım arkanızdayız desteğini gördük. Biz o zaman da söyledik. Bizim o zaman da söylediğimiz şey yarışmaktı. Yarışalım istedik.

"AK PARTİ ADAYININ ÇEKİLMESİ İÇİN TALEBİM KESİNLİKLE OLMADI"

Bu süreç içerisinde bir defa ne genel merkezimize, ne Ankara'ya ne de bir Genel Merkez üyemize AK Parti Adayı çekilsin yönünde bir talebim ve ifadem olmamıştır. Benim için siyasi etik ve adap budur. Zonguldak'ın yapısının, dokusunun farklı olduğunu, Zonguldaklı hemşerilerimizin bir yarış arzuladığını ve ekibimizle birlikte bu yarışa hazır olduğumuzu ifade ettik. Sağ olsunlar Genel Merkezimiz bizlerin talepleri doğrultusunda Zonguldak'ı bize teslim ettiler, onları utandırmayacağımızın sözünü veriyoruz. Siyasi yarışları, kutuplaşmaları bir kenara bırakıp Zonguldak'a hizmet etmenin zamanı gelmiştir. Aldığımız teveccühler, ev toplantıları yapmamızı isteyen vatandaşlarımız, halkımız dik dur dediler dik durduk, durmaya da devam edeceğiz. Bu günlere bir hukuk, kardeşlik içerisinde gelindi.

"AK PARTİ HEYETİ, MHP VE AK PARTİ'YE GİDEREK TARAFIMIN ÇEKİLMESİ TALEBİNDE BULUNDU"

AK Parti kanadından tarafımın adaylıktan çektirilmesi için genel merkezlerine talepleri olduğunu siler de biliyorsunuz bizler de biliyoruz. Bunu saklamaya gerek yok. Bu arkadaşlarımız 'Böyle bir şey yok' derlerse yalan söylemiş olurlar. Bu yalanlarını da ortaya çıkartırım. Buradan AK Parti genel Merkezi'ne tarafımın çekilme talebi için giden heyetler olduğu gibi MHP Genel Merkezi'ne de heyet gönderdiklerini biliyorum. O bakımdan da süreç belli olduğu için o konuyu ben kapatıyorum.

"ZONGULDAK'TA MHP SEÇİMİN FAVORİSİDİR, YÜZDE 50 OY ALACAĞIZ"

Adayların ve projelerin öne çıktığı yarış ortaya çıkıyor. Kendimizi avantajlı görüyoruz. CHP'ye şans vermiyorum. Zonguldak artık deneme tahtası değil, favori biziz. Kimse kimsenin oyuna tekelini almış değildir. CHP'nin bu yarışta üçüncü olacağını düşünüyorum, yüzde 50 oy alacağım. Anketlerde bizden yana çıkıyor. Favori olduğumuz görünüyor."

Editör: Pusula Gazetesi