Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 2019 yerel seçimlerinde ilk kez yeni bir seçim kampanyası şekli uygulayacak. İllerde yapılan seçim çalışmalarında çevreci seçim kampanyası uygulanacağı belirtildi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti'nin yerel seçimlerde ilk kez uygulayacağı çevreci kampanyanın detayları netleşmeye başladı. Buna göre AK Parti'de sadece parti teşkilatlarının ve seçim koordinasyon merkezlerinin olduğu yerde bayraklar, afişler asılacak. Bunun dışında görüntü kirliliğine asla müsaade edilmeyecek. Sabah saat 10'dan önce ve gün batımından sonra seçim müziklerinin çalındığı otobüsler dolaştırılmayacak. Otobüsler dolaşırken de ses ayarlarına dikkat edilecek, yüksek sesle müzik çalınmayacak. Seçim için kullanılan malzemeler ise geri dönüşümü mümkün materyallerden seçilecek. Seçim süreci sonrasında bu ürünlerin geri dönüşümü sağlanacak.
Seçim yasasına göre parti binaları, seçim ofisleri ve açık ve kapalı toplantı yapılan yerlere parti bayrağı ve afiş asılabiliyor. Vatandaşların ev ve işyerlerine propaganda malzemesi asmasının önünde engel bulunmuyor. Bunun dışından propaganda ilan ve reklam malzemeleri, ancak, seçim kurullarınca gösterilecek yerlere asılabiliyor. Bu alanların dışına bayrak ve afiş asılmasının cezai yaptırımı bulunuyor. AK Parti'nin seçim kampanyası Başkan Erdoğan tarafından 19 Şubat 2019'da Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenecek büyük bir etkinlikle tanıtılacak.

Editör: Pusula Gazetesi