Bu kapsamda insanlar gerçeklik payı olan oyunlara daha fazla rağbet göstermeye başlamıştır. Bu durum son dönemde airsoft oyununun oldukça fazla talep görmesine yardımcı olurken aynı zamanda birçok insanın bu oyun aracılığıyla gereklik duygusunu kolay bir şekilde alabildiğini söyleyebiliriz. Bu oyunda gerçeklik hissi oldukça yüksek olduğundan dolayı alınan haz ve duyulan heyecanda en üst seviyelerde olmaktadır. Özellikle kullanılan airsoft silahlarının gerçeğe benzerliği ve kullanım kolaylığıyla birlikte gerçekten de savaşın ortasındaymış hissi oluşturması, oyuncular arasında bu kadar yoğun ilgi görmesine neden olmuştur.

Airsoft Silahları

Airsoft oyununa genel hatlarıyla değinmek gerekirse tam olarak bir savaş oyunu diyebiliriz. Bu oyunu diğerlerinden ayıran en büyük özelliği ise her şeyin birebir olarak simüle ediliyor olmasıdır. Bu oyunca kullanılan airsoft silahlarda olması gerektiği gibi gerçekleriyle ilk bakışta ayırt edilemeyecek şekilde tasarlanmıştır. Özellikle görünümleri ve kullanışları bakımından asla gerçeğinden ayırt edilemeyecek şekilde tasarlanmış olan bu silahlarda ki tek fark kullanılan mühimmatlar olmuştur.

Oyun sırasında kullanılan bu silahların gerçeklik algısını en üst seviyeye çıkartabilmeleri açısından oldukça dikkatli bir şekilde tasarlanmış olması aynı zamanda oyunun da heyecanından herhangi bir şey kaybetmemesine yardımcı olmaktadır. Bu şekilde hem airsoft silahı kullanan kişi hem de karşısında ki kişinin oyunun içindeyken üst seviyelerde bir adrenalin duygusuna sahip olmaları amaçlanmaktadır.

Airsoft Oyunu Nerede Oynanır?

Airsoft oyunu için özel olarak tasarlanmış oyun alanları bulunmaktadır. Bu oyunun gerçek amacı bir savaş sahnesini simüle etmek olduğu için herhangi bir yerde oynamak mümkün olmayacaktır. Bunun için oyunun akışının sağlanması ve airsoft silahlarıyla sağlanmaya çalışılan gerçeklik algısının da tamamlanabilmesi için gerçekten savaş halinde ki bir yerin birebir taklit edilmiş olduğu bir alana ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu durumda özellikle bu algının gerçekten yüksek olabilmesi için eski ya da terk edilmiş alanların kullanılması oldukça isabetli bir karar olacaktır. Büyük şehirlerde bu alanların oluşturulması için özel olarak stüdyolar kullanılabilirken aynı zamanda şehir dışında bulunan alanlarda da gerekli düzenlemeler yapılmaktadır. Bunun için terk edilmiş evler ya da yıkılmış binalar kullanılabilirken aynı zamanda eski veya kazalı araçların da yer alması için gerekli çalışmalar ve düzenlemeler yapılabilmektedir.

Özellikle airsoft silahlarının ve aksesuarlarının temin edilebilmesi oldukça önemlidir. Temin edilen bu silah ve aksesuarların son derece kaliteli ve kullanışlı olması ve görünü itibariyle gerçeğinden asla ayırt edilemeyecek şekilde tasarlanmış olması gerekmektedir. Bundan dolayı bu ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz adına Kolay Av olarak sizlere yardımcı oluyor ve airsoft oyununa dair tüm ihtiyaçlarınıza cevap veriyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi