Zonguldak eski Valisi Ahmet Çınar, çekeklerin yıkılması ile ilgili Pusula Gazetesi'nde Öznur Güneş'in 'Çekekleri yıktığına pişman olmuş' başlıklı haberine yazılı olarak yanıt verdi.

Şubat 2018 yılında kendi talimatıyla yıktırdığı çekeklerle ilgili bir pişmanlığı olmadığını belirten Çınar "Hiç bir pişmanlık söz konusu değildir" dedi.

AK PARTİLİLER ÇEKEK SAHİPLERİ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, İl Başkanı Zeki Tosun ve Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan'ın, yıkılan çekeklerin sahipleriyle yaptığı görüşmede, bir çekek sahibinin, "Vali Ahmet Çınar, buradan gittikten sonra 'beni çok doldurdular, onun için yıktım, çok pişmanım' demiş" iddiası şaşkınlık yaratmıştı.

"ŞEHİR HALKININ NEFES ALABİLECEĞİ BİR ALANIN İŞGALDEN KURTARILMASI GEREKİYORDU"

Vali Çınar'ın Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kanalıyla gönderdiği açıklama şöyle: "Çekek yerleri konusu, dar alana sıkışmış bir şehir halkının nefes alabileceği bir alanın işgalden kurtarılması, yasaların uygulanmasıdır. Zonguldak halkının hakkının kendilerine teslimidir. Hiç bir pişmanlık söz konusu değildir ve hiç bir yerde böyle bir beyanım olmamıştır."

VALİ ÇINAR'IN PİŞMAN OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

Pusula'nın 18 Mart 2019 tarihli yayınındaki haber şöyleydi;

Zonguldak'ta kıyı kenar kanununa aykırı yapılan 190 bina, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ın talimatıyla Şubat 2018'de yıkımı gerçekleştirilmişti.

Zonguldak Valiliği, İl Özel İdaresi, Zonguldak Belediyesi ve yetkili kurumlar, bölgede bulunan balıkçı barınakları ve bazı küçük iş yerlerinin yıkım çalışmalarını birlikte yürütmüştü.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, İl Başkanı Zeki Tosun ve belediye başkan adayı Ömer Selim Alan, yıkılan çekek sahipleri ile görüştü. Çekeği yıkılan bir kişi AK Partililer ile yaptığı görüşmede "Vali Ahmet Çınar, buradan gittikten sonra beni çok doldurdular, onun için yıktım, çok pişmanım' demiş" söylemleri şaşkınlık yarattı.

Editör: Pusula Gazetesi