Zonguldaklı Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, geçtiğimiz hafta içinde yoğun kar yağışı ile birlikte il genelinde yaşanan problemler hakkında milletvekillerini ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ı eleştirdi.
Muhtarlar Derneği Başkanı Nas, karla ilgili herkesin bir şeyler konuştuğunu belirterek "Şimdi konuşma sırası bende" diye eleştirilerde bulundu.
Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a önerilerde bulunan Şerafettin Nas "Belediye başkanlarımızda ocak sahiplerinin isimleri var, arayarak temizlenecek bölgeleri onlara bildirmeliydi. 'Siz temizleyeceksiniz' diyebilmelilerdi" dedi.
Nas, Başkan Alan ile ilgili şu açıklamayı yaptı; "Zonguldak'ın merkezine yağmur yağarken yüksekteki mahallelerimizde 10 -20 santim kar olur. Belediye yetersiz olabilir, ekibi araç gereci eksik olabilir. Bu kamyonlar araç gereçler müteahhitlerde ve ocak sahiplerinde olur. Afet durumlarında bütün araç gereçler kamu malıdır. Benim Belediye Başkanım müteahhitleri ve ocak sahiplerini arayabilirdi. Araç, gereçlerini karla mücadelede kullanmak için alabilirdi. Onlar her zaman belediyemize muhtaçlar, Belediye Başkanım da ağırlığını koyup araçları isteyecekti. Bunlardan doğal afette faydalanmayacak da ne zaman faydalanacak? Belediye başkanlarımızda ocak sahiplerinin isimleri var, arayarak temizlenecek bölgeleri onlara bildirmeliydi. 'Siz temizleyeceksiniz' diyebilmelilerdi. Belediye başkanlarımız ağırlıklarını koyup kamyonları, kepçeleri kilitli depolardan çıkartabilirlerdi. Sıkıntıyı Zonguldak halkı çekti, kar yağmadan önlemleri alınmalıydı."