Kampanyaya Çaycuma'dan yüksek miktarda bağış olduğunu belirten Zonguldak Kızılay Şube Başkanı Nihat Aygün; "Türk Kızılayı ve Türkiye Gençlik Vakfı ile beraber 15 gün önce Suriye Afrindeki yetim ve öksüz çocuklar için Türkiye genelinde bir kampanya başlattık. Zonguldak olarak bize de çocuk bezi ve çocuk maması kampanyası verildi. Bu kapsamda ilk ziyaretlerimizden biri Çaycuma Kaymakamımız ve İlçe Müftümüz oldu. Kampanyaya sıcak baktılar. Bizim kamplarımızda kalan bu çocuklara oradaki görevlilerimiz bakıyor. Çaycuma'dan beklediğimizin üstende bir meblağ toplandı. Allah razı olsun"dedi.

Kızılay ve Gençlik Vakfı heyetini makamında kabul eden Kaymakam Serkan Keçeli; "Kızılay'ın ülke ve dünya çapında yaptığı çalışmaları hepimiz biliyoruz ve takdirle karşılıyoruz. Türkiye Gençlik Vakfımızda tabii çok değerli ve güzel çalışmalar yapıyor. Savaşlardan en çok etkilenen dünyadaki en masum kişiler olan çocuklarımız. Dünyaya yeni gelmiş bebekler hiçbir hata ve günahları yokken yaşanan savaşlardan en çok etkilenenlerin başında geliyor. Ne mutlu ki Kızılayımız ve devletimiz o kadar büyük ki artık kendi sınırlarımızı aşan konularda yardım kampanyaları ve değişik sosyal sorumluluk projeleri yapıyor. Suriye'nin kuzeyinde Afrin bölgesinde yetim öksüz çocuklarımıza yönelik kamplarımız var. O çocukların en önemli sorunlarının birinin bez ve mama ihtiyacı olduğunu öğrendik. Başlatılan kampanyaya emeği geçen herkese başta Zonguldak şube başkalarımız olmak üzere teşekkür ediyorum. Ne mutlu ki Çaycuma halkımız ve Çaycumalı hayırseverlerimizde bu kampanyaya ellerinden geldiğince desek verdiler. İnşallah dünyanın hiçbir yerinde çocukların savaştan etkilendiği, öksüz ve yetim kaldığı savaşlar olmasın. Ama gelişen olaylara karşı da bizim Türk milleti olarak her zaman sorumluluğumuzun ve yükümüzün farkındayız. Millet olarak her zaman bu tür olaylarda desteğimizi sergileyeceğimizi göstermiş olduk. Kampanyaya desek veren herkesten Allah razı olsun"diye konuştu.

Kızılay Şube Başkanı Nihat Aygün kampanya desteklerinden dolayı Kaymakam Keçeli ile İlçe Müftüsü Arcaklıoğlu'na teşekkür plaketi verdi.

Editör: Pusula Gazetesi