Çaycuma Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Zeki Saim Oral, Yönetim Kurulu üyeleri Veysel Çalışkan ve Merter Mankal ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında merkeze bağlı anaokullarında ve Çaycuma Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesinde yeni açılan "Çok Dilli Çocuk Yuvasında "Ata Boyama Kitabı" dağıtımını gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili olarak ADD Başkanı Zeki Saim Oral; "Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onlara daha güzel yarınlar bırakmak için elimizden geleni değil daha da üzerinde çalışmalar yapmalıyız. Güzel bir gelecek her çocuğumuzun hakkıdır. Açık söylemek gerekirse maalesef bizler şuan her şekilde o mirastan uzağız. Çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmaktan çok uzaktayız. Çevreyi kirlettik, suları kirlettik, havayı kirlettik. Şairin dediği gibi; "Biz büyüdük, kirlendi dünya"

Eğitim ve sağlık konusunda da gereken fırsat eşitliğinden çok uzağız. Ayrıca onları şiddetten, tacizden korumakta bir devletin olmazsa olmazıdır.

Son yıllarda toplumuzda şiddet giderek tırmanmakta, tahammül ve hoşgörümüzü maalesef kaybetmiş durumdayız. Bu ortamdan kurtulmanın yolu uzlaşma ve barış kültürünü geliştirmektir. Farklı görüş ve düşüncelerde olabilirizfakat birbirimize kin ve nefret tohumları ekerek bu güzel ülkeyi var edemeyiz. Tek bir Türkiye var. Onun da kurucusuna ve kurucu değerlerine saygı göstermeliyiz.

Son olarak bugün gerçekten keyifli bir gündü. Çocukların yüzündeki gülümseme ve mutluluk hiçbir şeye değişilmezdi. Hayrullah Saki Anaokulu Müdiresi Özlem Boşnak hanımefendiye tüm öğretmenlerine ve çalışanlarına, Pehlivanlar Anaokulu Müdiresi Yeliz Sabah hanımefendiye tüm öğretmenlerine ve çalışanlarına çok teşekkür ederiz. Yine yeni açılan İstasyon Çok Dilli Çocuk Yuvası Müdiresi Leyla Kaya hanımefendiye, öğretenlerine ve çalışanlarına çok teşekkür ederiz.

Son olarak Atamızın şu sözüyle bitirmek istiyorum; "Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi