Kilimli Belediyespor Nijeryalı orta saha oyuncusu Abubakar ile prensip anlaşmasına vardı. Bu sezon şampiyon olabilecek güçlü bir kadro oluşturma çabası içinde olan sarı-siyahlı ekip Türk Statüsünde oynayan 29 yaşındaki Mert Abubakar'ı Kilimli'ye davet etti.

KARİYERİ TÜRKİYE'DE GEÇTİ

2010 yılında Türkiye'ye gelen ve futbolculuk yaşantısına ülkemizde devam eden Mert Abubakar, ilk filiz lisansını Siverek Belediyespor'da çıkardı. 2010 yılında Siverek Belediyespor ile başlayan Türkiye serüvenine Kurtalanspor ile devam eden siyahi orta saha oyuncusu, 2012 yılında Sivasspor'a transfer olduktan sonra sırasıyla, Altınova Belediyespor, Çerkezspor, Kurtalanspor, Suruç Gençlikspor, İstanbul Sinopspor, 1461 Karadenizspor, Görelespor ve Bitlis Özgüzelderespor'da futbola devam etti.

YÖNETETİM ŞAMPİYONLUKTA KARARLI

Kilimli Belediyespor Kulüp Başkanı Musa Bahadır ve yönetimi, antrenör Selahattin Bayar'ın da raporu doğrultusunda kadroyu şekillendiriyor.

Yaklaşık 10 gündür Abubakar ile temas halinde olan sarı-siyahlı yönetim sonunda futbolcu ile prensip anlaşmasına vardı.

Son olarak Bitlis Süper Amatör Ligi şampiyon tamamlayarak Bölgesel Amatör Lige yükselen Özgüzelderespor'dan Türk pasaportuna sahip Nijeryalı orta saha oyuncusu Mert Abubakar önümüzdeki günlerde Kilimli'ye gelerek son bir görüşmenin ardından kendisini sarı-siyahlı yapacak imzayı atması bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi