Corona Virüs salgınında 01.01.2020 - 18.06.2020 içerisinde Zonguldak Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına bin 465 tüketici şikayette bulunuldu.

16 Haziran Salı günü yapılan Tüketici Hakem Heyeti Toplantısını değerlendiren Ticaret İl Müdürü İsmail Maden yaptığı açıklamada, "16 Haziranda yapılan toplantıda alınan kararlardan sonra 2019 yılından devreden bin 188 adet şikayetle beraber 2020 yılı içerisinde bin 649 adet şikayet karara bağlanmış, 999 lehte, 623 aleyhte ve 26 adet görevsizlik kararı verilmiştir. Bin 4 adet dosyanın işlemleri devam ettiğini belirtti" dedi.

Şikayetlerin şahsen başvuru yapılarak olabileceği gibi Ticaret Bakanlığına ait www.tüketici.gov.tr internet adresinden mobil imzalı veya e-imzalı olarak da kabul edildiğini söyleyen Maden, şöyle devam etti: "Zonguldak Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı olarak dünya genelindeki virüs salgını nedeniyle iki ay Nisan ve Mayıs aylarında toplanamamış olmamıza rağmen, bu dönemde de tüketicilerimizin şikayetleri gerek kurumumuzca gerek e-devlet üzerinden alınmaya devam edilmiştir. Ayrıca tüketicilerimizin şikayetlerinin salgın döneminde de incelenmesine devam edilerek raportörlerimizin özverili ve gayretli çalışmalarıyla şikayetlerin incelenmesi ile aylık toplantıda alınan karar sayısı 1 toplantıda sağlanmıştır."