Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Şenköy'de yaşayan 71 yaşındaki emekli maden işçisi Durmuş Katırcı'nın ahşaptan yaptığı maketler büyük ilgi görüyor. Maketleri satmayan Katırcı, evinde müze oluşturmak istiyor.
10 yaşından beri maket ve resim yapmaya merakı bulunan Durmuş Katırcı klasik araba, uçak, helikopter ve köylerde kullanılan tarım aletlerinden oluşan sayısız maketi sadece ellerini kullanarak ortaya çıkarıyor.
3 çocuğu bulanan ve eşini kaybettiği için yalnız yaşayan Durmuş Katırcı maketleri çok satın almak isteyenler olduğunu ancak değerini vermedikleri için satmadığını ifade etti. Katırcı; "Çocukluğumdan beri hobim vardı. TTK'ya işe girdiğimce pek maket üzerine çalışma fırsatım olmadı. Emekli olduktan sonra kendimi maket yapımına verdim. Maketleri şekillendirmek için herhangi bir makinem yok. Kendim şekil veriyorum. Araba ve uçak maketlerine ağırlık veriyorum. Bu güne kadar yaptığım maketlerin sayısını hatırlamıyorum. Bir maket ortalama 10 günümü alıyor. Satın almak isteyenler çok cüzi fiyat teklif ediyor. Emeğimin karşılığını alamadığım için satmak istemiyorum. Bazılarını torunlarıma veriyorum, satıp harçlık yapıyorlar. Bütün maketlerimi bir araya getirip müze yapmak istiyorum. Gelecek kuşakla eskiden kullanılan toplu taşıma araçlarını, arabaları, tarım aletlerini görsün. Ne yazık ki yeni nesil bunların hiç birini bilmiyor"diye konuştu.
Şu anda elinden yaralandığı için maket yapımına ara verdiğini belirten Durmuş Katırcı, kafasında yeni model araçları tasarladığını ve ileriki günlerde yapmaya başlayacağını söyledi.