Öğrenciler 5 Nisan'da ikinci dönem ara tatiline çıkmıştı. 9 günlük tatilin ardından öğrenciler Pazartesi  ikinci döneme kaldığı yerden eğitime devam ediyor.   2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü sona erecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül Pazartesi başlayacak. 

  İkinci dönemin sonunda 8'inci ve 12'nci sınıfların ise sınav heyecanı olacak.   Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav, 2 Haziran Pazar günü yapılacak.   Yükseköğretim Kurumları Sınavı ise 8 ve 9 Haziran'da gerçekleştirilecek.   LGS ve YKS takvimi belli oldu   YKS için başvurular, 26 Şubat'a kadar devam edecek. Başvuru için ÖSYM'nin internet sitesi ya da mobil uygulama kullanılabilir. Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran'da yapılacak.   Alan Yeterlilik Testi ile Yabancı Dil Yeterlilik Testi'nin tarihi, 9 Haziran   Sonuçlar, 17 Temmuz'da açıklanacak.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan’ın ara tatilin ardından başlayan yeni eğitim öğretim yılı mesajı söyle: "Sevgili öğrenciler, aynı zamanda mübarek Ramazan Bayramı birleşen kısa bir tatil sonrası bedenen ve zihnen dinlenmiş ve yenilenmiş bir şekilde eğitim öğretime kaldığımız yerden devam ediyoruz. Ara tatilin ardından sizlerden beklentimiz, artan bir motivasyon ve sağlam bir inançla derslerinize sımsıkı sarılmanız ve hedeflerinize ulaşmak için gerekli gayreti göstermenizdir. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için bilgiye açık olun, öğrenmeye devam edin ve kendinizi sürekli geliştirin. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz.

Denetimler sıklaştı: Okul çevrelerine ağırlık verildi Denetimler sıklaştı: Okul çevrelerine ağırlık verildi

Değerli öğretmenlerim; sizler sadece bilgi aktaran değil, aynı zamanda ilham veren ve rehberlik eden kişilersiniz. Bizlere emanet edilen genç zihinlerin şekillenmesinde ve geleceği inşa etmede gösterdiğiniz gayret ve fedakârlıklar dolayısıyla sizlere teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Kıymetli velilerim, öğrencilerimizin eğitim ve gelişimindeki rolünüzü biliyor ve takdir ediyoruz. Sizlerin desteği ve katkılarıyla her bir çocuğumuz daha güçlü ve başarılı olacaktır. Eğitim faaliyetlerinin başarılarla taçlandırılması ve çocuklarımızın potansiyellerinin desteklenmesi adına hep birlikte çalışmayı temenni ediyorum.

2023-2024 eğitim öğretim yılının 2. ara tatilinin ardından eğitimin başlaması nedeni ile öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine başarı dileklerimi sunuyor, eğitim öğretim döneminin hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Editör: Yeliz Alagöz