Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığı kongresi öncesi sular durulmuyor. Genel Merkezin Burak Erol'u tek aday göstermesi parti içinde kriz yarattı.
Mehmet Yaman'ı destekleyen ekipteki partililer kendi istedikleri olmadığı için tepki amaçlı peşpeşe istifa ettiler.
Saadet Partisi il yönetim kurulunun büyük çoğunluğu , sekiz ilçenin beş başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin tamamı, il gençlik kolları başkanı dahil olmak üzere Saadet Partisi'ndeki bütün teşkilat görevlerinden istifa ettiler.
İstifa edenler "Saadet Partisi üyeliğimiz ve liderimize bağlılığımız devam etmektedir. Milli Görüşün diğer kurumlarında tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde açıklama yaptılar.
Partili Gökhan Göktaş ise şu paylaşımı yaptı: "Zonguldak Saadet Partisi İl Müfettişi Sadık KAR, teşkilatın 35 yıllık direği Musa YÜCE, 25 sene Merkez ilçe başkanlığı ve millet vekili adaylığı yapmış Yusuf ÇETİN, Millet vekili adaylığı, Zonguldak Belediye Başkan adaylığı ve geçen gün ikinci liste il başkan adayı olarak ilan ettiğimiz Mehmet YAMAN, Filyos Belediye Başkan adaylığı, Ereğli Birinci sıra Belediye meclis üyesi adaylığı, İki kez Ereğli Belediye başkan adaylığı, ikinci sıra Zonguldak millet vekili adaylığı, ilçe yönetim kurulu ve il yönetim kurulu üyeliği ilçe başkanlığı görevleri yapan şahsım, Millet vekili adaylığı eğitim başkanlığı ve mevcut Cansuyu il başkanı Samet Tuna GÜNGÖR ile beraber 8 il yönetim kurulu üyesi, Alaplı, Ereğli, Kozlu, Kilimli ve Merkez ilçe başkanlarımız ile bu beş ilçenin yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları teşkilatlarının büyük çoğunluğu görevlerinden istifa etmişlerdir. İstifa eden her milli görüşçü arkadaşımız parti üyesi olarak YİK başkanımız Oğuzhan ASİLTÜRK ve genel başkanımız Temel KARAMOLLAOĞLU na ve milli görüş prensiplerine bağlılıklarından zerre sapmadan sadece parti görevlerinden istifa edip MİLKO larda milli görüşe hizmet etmeye devam edeceklerdir. Daha önce ilan ettiğimiz İkinci liste olarak seçime girmekten YİK başkanımızın emri ile vazgeçmiş bulunmaktayız. Bugüne kadar milşi görüş prensiplerine, hsül ve esaslarına ve YİK başkanımıza aykırı hareket etmekten imtina ettik ve inşallahta bu ölçüden dışarı çıkmadık, çıkmamaya gayret ettik. Rabbim ayağımızı kaydırmasın inşallah."